Ghid util pentru alegerea ceasului

ceasuri pret

Se spune ca un om nu are nevoie de foarte multe accesorii pentru a -si completa tinutele de zi cu zi, insa el trebuie sa le aleaga pe cele corecte. Ceasul este un accesoriu care va poate insoti zilnic, fie ca mergeti la job, la o plimbare sau la un eveniment ceva mai special. In mod obiectiv, pentru fiecare astfel de context exista un anumit tip de ceas recomandat de catre specialisti: casual, sport sau elegant.

Desi cel mai ieftin mecanism quartz pe care il puteti gasi pe piata indeplineste aceeasi functie comparativ cu un cronograf deosebit de scump, in editie limitata, pe care il putem regasi in vitrinele luxoase ale marilor branduri, totusi oamenii isi stabilesc anumite criterii in momentul in care intentioneaza sa inveasteasca intr-un asemenea accesoriu. Avand in vedere acest lucru, m-am decis sa va intreb si pe voi la ce aspecte va raportati in momentul in care cumparati un ceas, urmand a adauga raspunsurile la ghidul prezentat in urmatoarele randuri.

Optiunea pentru un brand care se ocupa de productia exclusiva a ceasurilor. Chiar daca este la moda sa mizati pe modelele care poarta semnatura marilor branduri vestimentare, asa cum ar fi Polo, Guess, DKNY, Esprit, Diesel sau Armani, trebuie sa intelegeti faptul ca ele sunt propuse tot sub forma accesoriilor vestimentare.

Nicidecum nu vor fi la fel de calitative precum versiunile propuse de casele cu experienta ce si-au construit o traditie in aria orologiei. Verificati ceasuri pret si veti observa diferente considerabile intre ceasurile promovate de brandurile cu traditie si marile case de moda, ultimele adaugand procente importante la pret doar pentru ca isi lasa amprenta asupra respectivului accesoriu, chiar daca mecanismul este unul ieftin.

Consultati garderoba inainte de a investi intr-un ceas scump. Este lesne de inteles faptul ca un model analog nu o sa se potriveasca in compania unei tinute sport, in timp ce accesoriile sportive nu vor face o pereche buna cu rochiile elegante sau cu tinutele office. Asadar, stilul vestimentar pe care il abordati in fiecare zi are un cuvant important de spus in aceasta alegere.

Urmariti proportiile in detrimentul tendintelor. In mod normal, fiecare persoana vrea sa isi adauge in propria colectie un ceas care promoveaza tendintele prezentului, insa din varii motive el poate sa nu i se potriveasca. De cele mai multe ori, dimensiunea devine impedimentul principal pentru ca poate oferi un rezultat estetic disproportionat. Tocmai de aceea va recomand sa investiti intr-un model al carui cadran sau bratara se potriveste cu dimensiunea incheieturii.

Mecanismul ales este un subiect amplu de dezabatere, insa alegerea depinde de pasiunea pe care o nutriti pentru domeniul orologiei. Daca nu este un hobby pe care doriti sa il cultivati indeaproape, atunci nu trebuie sa va consumati bugetul pe complexele mecanisme automatice sau mecanice, alegand in schimb quartz-ul drept tehnologie. In fond, ceasul quartz este cel care ofera o cel mai inalt grad de acuratete.

Nu in ultimul rand voi veni in intampinarea voastra cu un sfat subiectiv, care pentru mine s-a demonstrat a fi deosebit de important. Vorbesc despre rezistenta geamului pe care il gasim la nivelul cadranului. Plexiglasul si safirul sunt cele doua recomandari, primul material prezentand avantajul accesibilitatii, in timp ce ultimul se lasa cel mai greu afectat de zgarieturi si lovituri. O solutie de mijloc este sticla minerala.

Voi ce sfaturi doriti sa adaugati?