Ghidul codurilor QR

Ghid Al Codurilor QR Si Istorie

Codurile Qr au devenit rapid o modalitate legitima de a trimite informatii usor si eficient. Exista o varietate de optiuni pentru a utiliza aceste coduri. Iata cateva informatii pentru a sti tot ceea ce este necesar pentru a utiliza codurile QR:

Istoria codurilor Qr

Codurile Qr s-au nascut in industria automobilelor. La inceputul anilor ’90 Toyota a utilizat aceste coduri in cadrul proceselor sale de productie. Era o modalitate mult mai usoara de a stoca informatii despre produsele lor decat codurile de bare standard. Din acel moment au inceput sa fie stabilite standarde internationale de codificare inb coduri QR.

La inceputul anilor 2000 chiar si firmele de marketing au inceput sa profite de acest suport. Cu ajutorul codurilor Qr industria smartphonurilor a devenit mult mai eficace, s-a reusit sa se indrumare consumatorii spre actiune.
In 2010 aceste coduri au inceput sa fie utilizate de catre persoane fizice pentru a se comercializa. Artistii pot crea cu usurinta link-uri care sunt distribuite catre portofoliul lor on-line. Viitorul acestor coduri este unul promitator, se vor gasi tot mai multe modalitati de utilizare a acester coduri.

Cum functioneaza si de ce sunt eficiente?

Cantitatea de date care poate fi stocata este determinata de ce nivel sau ce versiune este utilizata. Nivelul se poate incadra de la 1 la 40. Codurile Qr sunt astfel realizate incat pot functiona chiar daca o parte din cod este deteriorat sau acoperit. Exista patru niveluri care pot fi alese (Low, Medium, Quality,  High ).

Codificare datelor intr-un cod QR se face de asa natura incat codurile pot fi citite  din orice directie. Pe partea interioara se afla mesajul, website-ul, numarul de telefon sau alte informatii. Toate aceste informatii sunt stocate ca date binare.

Codurile QR  functioneaza mult mai bine decat codurile traditionale. Stocheaza informatiile intr-un spatiu mult mai mic si compact, putand fi deteriorate si acoperite intr-o oarecare masura si inca functioneaza. Cel mai mare avantaj al acestor coduri este ca sunt accesibile prin intermediul telefoanelor inteligente.

Crerea codurilor  Qr

Exista mai multe modalitati de a va crea propriile coduri QR. Ele pot fi sub forma de patrat alb cu negru. Dar deasemenea pot fi multi-colorate, sub diferite forme unele pot fi chair si tridimensionale. Cel mai bun lucru este ca majoritatea optiunilor de crearea a codurilor QR sunt gratuite.

Pasii de baza in crearea codurilor QR:

– selectarea tipului de continut pe care doriti sa il creati
– introducerea continutului ( site, numar de telefon, mesaj text, etc.)
– crearea codului care se face de obicei prin apasarea unui buton „Generate”
– salvarea imaginii in calculator

Pentru mai multe optiuni avansate, puteti schimba culoarea. Daca doriti sa va puneti amprenta personala asupra codului, acestea pot fi editate in Photoshop.

Generatoare de coduri QR

Qurify – este cel mai de baza generator de coduri QR. Va permite sa creati un cod QR cu text ca si continut.

Kaywa QR Code – acest generator va permite sa creati coduri Qr cu link-uri, numere de telefon, text sau mesaje. De asemenea puteti salva sau genera un cod HTML.

QR Stuff – acest generator are o multime de optiuni. Puttei indica adrese, URL, video, harti Google, profile mass-media si multe altele.