Lithothamnium Calcareum si surprinzatoarele sale efecte terapeutice

Lithothamnium Calcareum

Avand un aspect impresionant, care ne aduce aminte de portiunile somptuoase de marmura in culoarea trandafirilor tineri, Lithothamnium Calcareum – alga calcaroasa – intruchipeaza un zacamant natural de substante nutritive. Substantele cu proprietati vindecatoare din structura acestei alge rosii se datoreaza mediului acvatic din care ea face parte, salinitatea fiind un factor de mediu esential pentru efectele terapeutice pe care alga le ofera pacientilor.

Prin intermediul acestei specii, organismul uman poate fi supus unui amplu proces de detoxifiere, caci in structura sa se regasesc numeroase microelemente care faciliteaza curatirea organismului. De amintit sunt seleniul, cobaltul, cromul, zincul sau iodul.

Va intrebati prin ce altceva se evidentiaza alga Lithothamniu Calcareum? Raspunsul este unul usor de intuit, avand in vedere faptul ca ea este compusa dintr-un procent de 34% calciu de origine vegetala, acest mineral fiind recunoscut in medicina alternativa pentru ca se absoarbe in organism cu o viteza uimitoare. De asemenea, Calcareum impresioneaza prin continutul sau de 30% magneziu, dar si prin distributia complexa de fier, Omega 3 si alti acizi din categoria celor nesaturati,  rezerve de fosfor, sulf ori vitamine.

Pornind de la continutul bogat in calciu si in magneziu, alga calcaroasa ofera organismului premisele necesare pentru a-si regenera tesutul osos, dar si pentru a-si reconstrui pe indelele celulele. In plus, procentul de 30% magneziu ajuta corpul uman sa isi regleze functiile neuromusculare, un efect benefic fiind resimtit si la nivelul psihicului. Asadar, introducand suplimentul Calcareum in programul nostru de zi cu zi putem ajunge sa facem fata cu brio stresului cotidian, dar si grijilor care nu intarzie sa ne ofere un riduri sub pleoape, lacrimi in jurul ochilor ori insomnii pe parcursul noptilor.

Indicatiile algei calcaloase sunt numeroase si variate, incepand cu bolile articulare, cu osteoporoza ori reumatismul. Nici sistemul digestiv nu este lasat deoparte in momentul in care ne raportam la beneficiile acestei specii, Lithothamnium Calcareum fiind utila in contextul arsurilor la stomac, dar si in cadrul afectiunilor legate de metabolism, asa cum este diabetul.

Pornind de la distributia excelenta a mineralelor in compozitia sa, ea este eficienta in combaterea carceilor, in atenuarea simptomelor ce insotesc supraefortul indelungat, dar si in estomparea starilor de convalescenta. Nu in ultimul rand, alga calcaroasa ajuta persoanele care se confrunta cu eczeme la nivelul pielii, dar si cu eruptii, iritatii ori episoade severe de acnee.

Cum puteti consuma alga calcaroasa?

In mod obisnuit, alga calcaroasa este disponibila sub forma unui praf albicios, deosebit de fin. Acesta nu infatiseaza un miros specific, iar din aceasta cauza poate fi inclusa cu usurinta in consistenta sucurilor naturale, a shake-urilor ori a smoothie-urilor servite dis de dimineata. Daca programul aglomerat nu va permite un astfel de regim alimentar, atunci puteti apela la un supliment pe baza de Lithothamnium Calcareum, respectivul produsul „Calcareum” din catalogul magazinului Bioo.ro. Acesta este un produs al brandului Bionatura Plant, disponibil la pretul de 180 de RON.