Ghidul turistului: Calatorie spre Budapesta, detalii despre transport

Budapesta este una dintre capitalele europene importante, o adevarata atractie turistica ce reuseste sa atraga, anual, cateva milioane de persoane venite din toate colturile lumii. Raportandu-ne la potentialul turist plecat de pe meleagurile noastre catre capitala Ungariei, sunt importante doua aspecte care tin de transportul spre aceasta destinatie precum si de deplasarea in interiorul orasului. Ca si alternative de a ajunge in Budapesta, va puteti orienta atat catre caile aeriene cat si catre cele terestre, masina personala, autobuzul sau trenul fiind alternative excelente.

Cum ajungem in Budapesta

Cea mai la indemana solutie pare a fi cea cu avionul, aeroportul Ferihegy fiind situat la o distanta de 16 kilometri fata de centrul orasului. Acest aeroport face din Budapesta o solutie viabila pentru cei care calatoresc din Romania cat si pentru cei care vin din alte tari europene sau chiar de pe alte continente, cursele din si catre locatia aferenta fiind extrem de sigure si destul de numeroase, in timp ce transferul catre principalele zone ale orasului se face rapid, cu ajutorul mijloacelor in comun.

Daca ne rezumam la metodele de transport terestre, masina persoanala ramane principala alternativa dar si cea mai costisitoare. Avantajul sau este redat de flexibilitate, odata ajunsi in Budapesta avand la indemana solutia perfecta pentru a va deplasa in principalele zone in care doriti sa ajungeti. Daca nu doriti sa va deplasati cu ajutorul masinii personale, aveti la indemana solutii de transport Budapesta cu ajutorul autobuzelor, orase precum Sibiu, Arad, Timisoara, Satu Mare sau Cluj oferindu-va rute directe catre capitala Ungariei.

Transportul in interiorul orasului

Excludem din ecuatie masinile personale, ele raman solutiile pentru turistii care aleg sa ajunga in Budapesta pe cont propriu. In acest context, ne raman la dispozitie solutiile de transport public, capitala Ungariei dispunand de o retea extrem de bine pusa la punct care include tramvaie, metrouri, autobuze sau chiar trenuri de suprafata. Chiar daca reteaua de transport a fost conceputa in primul rand pentru traficul intern, servind in primul rand localnicilor, mijloacele de transport in comun sunt ideale si pentru turisti.

Spre exemplu, daca ati mizat pentru a va deplasa in Budapesta mizand pe asa-zisele curse Debrecen cu legatura directa catre cel mai important oras al Ungariei, veti observa ca exista numeroase panouri informative prin care vi se aduce la cunostinta maniera prin care puteti intra in posesia biletelor pentru transportul in comun. Se procedeaza intr-o maniera clasica, turistii necesitand bilete care le ofera posibilitatea de a apela la diverse mijloace de transport cu ajutorul carora sa se deplaseze in zonele de interes, preturile fiind extrem de accesibile daca alegeti asa-zisele carduri de calatorie cu reduceri prestabilite.