Greselile pe care trebuie sa le eviti cand iti cauti un job in mediul online

anunturi gratuite

Fiecare persoana care doreste sa se angajeze urmeaza o anumita strategie, pe care la momentul respectiv o considera optima pentru viitorul sau profesional. Totusi, printre sfaturile pe care le vei primi din partea prietenilor dragi sau a simplelor cunostinte se vor regasi si cateva erori pe care ar fi bine sa le eviti.

Nu iti fundamenta atentia doar pe site-urile de profil, caci in mediul online pot exista numeroase alte platforme care iti pun la dispozitie ofertele angajatorilor. Vezi aici un astfel de website, scopul principal al acestuia fiind acela de a genera utilizatorilor cat mai multe locuri de munca, clasificate in functie de categoriile in care acestia urmeaza sa activeze. Avantajele sunt numeroase atunci cand vine vorba despre un site de anunturi, caci angajatorii isi anexeaza numerele de telefon si adresele de e-mail la finele anuntului, sperand sa intre intr-un contact direct cu cei care doresc postul. De asemenea, poti accesa chiar platforma companiei pe care o vizezi in momentul in care iti cauti un loc de munca, anumite societati preferand sa se promoveze pe propriul lor website.

Desi pare tentant sa iti orientezi atentia si asupra altor locatii, sfatul nostru este acela de a te limita la propriul oras, tocmai pentru ca naveta ar putea produce un dezechilibru financiar in randul cheltuielilor lunare. Chiar daca dorinta de a merge intr-un oras nou, de a testa un alt stil de viata sau de a te indeparta de un cadru care nu iti mai este pe plac ar putea fi ridicata, asteapta intai sa te stabilizezi din punct de vedere financiar inainte de a te angrena intr-o astfel de alegere. Si totusi, in loc sa spui „pas” unui viitor profesional in capitala, poti incerca sa vezi mai multe locuri de munca atractive din Bucuresti pentru a stabili daca merita sa iti incerci sansa.

Insa, sfatul urmator te indeamna sa nu spui „da” primei oferte de angajare, ci sa astepti rapsunsurile si din partea celorlalte firme carora le-ai trimis CV-ul si scrisoarea de intentie. Este foarte important sa iti dai seama de faptul ca societatile si firmele importante din peisajul contemporan sunt dispuse sa negocieze, in special daca abilitatile tale sunt dorite intr-un departament important al acestora. Asadar, pentru inceput vei primi o oferta mult mai putin atragatoare din punct de vedere al pachetului salarial, insa tot ceea ce trebuie sa faci este sa aduci in discutie pretentiile tale financiare pentru ca angajatorul sa pluseze. Bineinteles, castigurile solicitate trebuie sa fie in conformitate cu pragul pietei.

Nu in ultimul rand, evita sa te angrenezi intr-un proces indelungat de aplicare, trimitandu-ti CV-ul pe e-mailul fiecarui angajator. De cele mai multe ori, cei de la resurse umane cunosc aceasta strategie si elimina din start CV-urile redactate in graba, neinsotite de o scrisoare de intentie sau de eventualele recomandari. Asadar, incearca sa iti focusezi atentia asupra celor catorva job-uri care te atrag, avand grija sa oferi un strop de originalitate scrisorii de intentie.