Idei de amenajare a unui living intr-o nuanta surprinzatoare – visiniul

living

Clasamentul celor mai importante incaperi ale unei locuinte este dominat de living, o zona preferata in dese randuri pentru momentele recreative. In living ne petrecem o buna parte din timpul liber, fie ca avem nevoie de cateva momente de relaxare sau obisnuim sa ne intalnim cu prietenii sau rudele. Ceea ce conteaza cu adevarat in cazul acestei incaperi este maniera de amenajare, pornind de la structurile de mobilier si pana la culoarea peretilor, tipul parchetului, perdele si alte mici elemente care completeaza decorul.

Cum fiecare detaliu conteaza, ne vom indrepta privirea catre amenajarile de living-uri care sunt in stransa concordanta cu visiniul, o nuanta indrazneata care inspira un puternic sentiment de liniste.

Elementele cheie ale unui proiect de design interior bazat pe o nuanta de visiniu

Lumina naturala

Pentru un living axat indeosebi pe culoarea visiniu, este elementar sa contrabalansati situatia vizuala si sa aduceti catre interior un procent suficient de lumina naturala. Mai mult de atat, cunoscand faptul ca visiniul se muleaza perfect alaturi de nuante inchise in ceea ce priveste mobilierul si celelalte ansamble de design interior, lumina naturala va crea o balanta plina de armonie. Mizati pe pereti pigmentati in visiniu sau pe perdele, draperii sau pernele canapelei, in timp ce ferestrele au nevoie de o dimensiune generoasa, care sa le permita sa capteze cat mai multa lumina naturala.

Balanta perfecta a nuantelor

Va fi dificil sa alegeti o singura nuanta de visiniu iar specialistii de la Illustra Design Boutique ne indruma sa alternam culorile astfel incat sa pastram o armonie perfecta. Visina coapta nu ar trebui sa lipseasca din paleta de culori, indiferent ca va veti raporta la tapiteria scaunelor sau a fotoliilor, nuantele putin mai deschise urmand a se indrepta catre pereti, covor sau perne. De asemenea, puneti mare pret si pe culorile perdelelor si draperiilor, ele nu doar ca vor schimba radical imaginea de ansamblu a incaperii, vor avea o importanta si in ceea ce priveste intimitatea voastra.

Spirit dominant

Illustra Design Boutique, unul dintre reprezentantii de seama ai designului interior autohton, punea mare pret pe complementaritatea culorilor cat si pe potentialul unei nuante de a pune stapanire pe o incapere. In cazul de fata, fiind vorba despre o culoare puternica, putem spune ca adoptarea unor pereti de culoare visinie poate fi piesa de rezistenta a decorului nostru. Va ganditi la un design interior agresiv? Alegeti o nuanta de visiniu pentru pereti si incercati sa completati decorul cu elemente in nuante ceva mai dechise, albul si argintiul integrandu-se perfect in acest joc coloristic.

Stil minimalist

Nu avem de fiecare data oportunitatea de a beneficia de amplul avantaj al luminii naturale, drept pentru care vom apela la surse de lumina artificiala, in aceasta situatie fiind elementar si modul de alegere al celorlaltor elemente de design interior. Nu se mai pot integra foarte multe obiecte de culoare visinie insa forma lor poate reda un stil minimalist in cele mai mici detalii. Alegeti cu atentie mobilierul, pardoseala si sursele de iluminat, corpurile suspendate imprimand o imagine extravaganta livingului vostru.