Statiunea Costinesti pe perioada toamnei

toamna

Statiunea Costinesti a fost si este considerata de mult ca o statiune a tineretului. Aici vin multi tineri ca sa se relaxeze si sa se distreze in vacantele de vara. Acum, la sfarsit de sezon estival veti gasi in aceasta statiune o posbilitate de a va petrece cateva zile la preturi reduse pe malul Marii Negre. Zilele insorite ale inceputului de toamna sunt chiar mai placute decat cele din miezul verii cu calduri toride, asa ca daca puteti, profitati din plin de reducerile puse la dispozitie de unitatile de cazare existente aici. Aveti posibilitatea sa va simtit bine departe de haosul sau fitele din alte statiuni.

Costinesti este statiunea preferata de catre tineri de foarte mult timp dar putini stiu cum a ajuns sa fie asa. Totul a inceput in anul 1949 cand s-a stabilit aici o tabara de pionieri. Mai tarziu, dupa 10 ani a aparut si o tabara a studentilor, dar a devenit cu adevarat o statiune de abia in anul 1965 cand a inceput sa se construiasca hoteluri si unitati de cazare. In anul 1970 s-a montat celebrul Obelisc, unul dintre simbolurile statiunii. Epava, alt simbol al Costinestiului, exista din 1968 cand a esuat aici. Evanghelia, asa se numea vasul armatorului grec Onasis, a fost esuata intentionat pentru a putea fi ridicata asigurarea, dupa care a fost donata statului roman si a devenit un punct de atractie important al statiunii.

Dupa 1990 statiunea a ramas a tinerilor dornici de distractie la malul Marii Negre si cu toate ca multi cred ca nu mai este ce a fost inainte, nu este adevarat. Plaja este superba, apa curata, numeroasele locuri in care distractia este la ea acasa (parcul tematic, lacul interior al statiunii, discotecile, restaurantele si terasele) fac din acest loc unul dintre cele mai frumoase locuri al litoralului Marii Negre. Statiunea e preferata tineretului si a studentilor in general si datorita faptul ca aici poti gasi cazare in costinesti ieftina.

Statiunea Costinesti a fost, este si va fi un loc in care tineretul va avea un loc in care sa se manifeste dupa bunul lui plac. Chiar daca vara s-a terminat, asta nu inseamna ca nu mai ai ce face aici. Zilele frumoase ale inceputului de septembrie petrecute aici te vor face sa uiti ca sezonul estival a trecut, si pe langa toate acestea preturile foarte atractive pentru unitatile de cazare fac din aceasta statiune un loc unde sa iti petreci o a doua vacanta sau chiar pe prima daca nu ai avut timp pana acum de asa ceva. In aceasta perioada unitatile de cazare au o mare varietate de oferte de sfarsit de sezon care de care mai atragatoare, asa ca acum este momentul pentru vacanta pe care nu ti-ai permis-o in urma cu o luna.

Pentru cei mai putini tineri, o vacanta petrecuta aici le poate aduce aminte ca si ei au fost odata tineri si in mod sigur mai sunt inca undeva in interior. Cred ca multi dintre voi isi aduc cu placere aminte de seri sau dimineti romantice, petreceri care nu se mai terminau sau orice altfel de evenimente de neuitat. Daca vreti sa retraiti acele clipe, Costinestiul nu s-a mutat, el va asteapta sa va reimprospateze memoria!