De ce facem asigurare de calatorie

asigurare de calatorie

Incheierea unei asigurari de calatorie este decizia fireasca a oricarei persoane responsabile ce doreste ca calatoreasca in strainatate, care doreste sa planifice lucrurile din timp.

“In cazul unei calatorii in scop turistic, definita prin nevoia de relaxare, ne vom simti foarte bine avand siguranta absoluta ca riscurile sunt acoperite, orice s-ar intampla. Cu atat mai mult, intr-o calatorie de afaceri, nu ne permitem sa pierdem bani si timp in cazul unor evenimente neprevazute. Deci, asigurarea de calatorie ne poate cumpara atat linistea necesara in timpul vacantei, cat si serviciile concrete de care putem avea nevoie in cazul unui incident”, este de parere Razvan Popescu, reprezentantul unei firme de asigurari de pe piata romaneasca.

In cazul unei calatorii in scop turistic, castigul celui care incheie o astfel de asigurare de calatorie este confortul si sentimentul de siguranta dat de posibilitatea acoperirii pagubelor cauzate de situatii neprevazute. Se poate spune ca prin cumpararea unei asigurari de calatorie se cumpara linistea necesara din timpul vacantei.

De ce ar trebui sa facem o asigurare de calatorie? Unul din principalele motive este costul ridicat al serviciilor medicale din tarile din Uniunea Europeana si nu numai pentru persoane de alta nationalitate. Plus de asta, printr-o asigurare de calatorie se acopera si alte riscuri complexe cum ar fi: pierderea/deteriorarea bagajelor, intarzierea zborului, raspunderea civila. Alte lucruri care pot fi asigurate printr-un astfel de contract pot fi costurile suplimentare survenite in urma intarzierii mijlocului de transport (de exemplu pierderea primei zile de cazare, care inseamna camera, masa, transfer); pierderea sau inlocuirea documentelor (documente de transport, documente profesionale, carti de credit sau carti de identitate).

Conform statisticilor, aceste riscuri se intampla din ce in ce mai des in ultima perioada, si se pare ca turisti romani sunt constienti de aceste lucru, pentru ca numarul celor care cumpara asigurari de calatorie (in forme mai simple sau mai complexe) este din ce in ce mai mare de la an la an.