Inchirierile de apartamente: principalele cauze care trebuie sa fie discutate

apartamente

Dincolo de necesitatea locativa si avantajele financiare, in cazul unor inchirieri de apartamente exista anumite aspecte ce trebuie mai atent discutate, pentru a evita probleme ulterioare intre proprietari si chiriasi.

Iata principalele clauze pe care in cazul unei inchirieri de apartamente firmele recomanda sa le discutati cu atentie si sa le negociati de la bun inceput:

Pentru a nu fi acuzati de eventuale distrugeri, ei recomanda ca inainte de inchiriere, sa faceti un inventar complet al obiectelor din apartament si starea in care acestea se afla. Acest lucru este necesar chiar daca proprietarul este de buna credinta, existand posibilitatea ca acesta sa aiba mai multe apartamente de inchiriat, la predare existand riscul sa nu isi aminteasca ce defecte aveau obiectele de mobilier din apartament.

Clar trebuie sa fie si pretul chiriei lunare, modalitatea de plata a acesteia si data scadenta, in eventualitatea unui litigiu, contractul trebuind sa exprime in detaliu exact intelegerea initiala.

Agentia spune ca in majoritatea cazurilor, proprietarii apartamentului supus unei inchirieri cer un avans sub forma unei garantii, cu valoarea a 2-3 chirii. Aceasta valoare, precum si conditiile de returnare se recomanda sa se treaca in contract foarte clar.

Daca proprietarul apartamentului de inchiriat se angajeaza sa faca renovari si reparatii, stipulati in clauze termenul in care acestea trebuie terminate, cine le plateste si ce trebuie sa cuprinda exact acestea.

In cazul in care doriti sa aduceti in apartament un animal de companie, oricat de hilar ar parea, agentia recomanda “sa il punem si pe el in contract”, in caz contrar, proprietarul avand dreptul de a denunta contractul de inchiriere.

Acestea sunt doar cateva din principalele clauze ce trebuie discutate in cazul inchirierii de apartamente. Pentru a avea parte de consultanta completa in vederea unei inchirieri de apartamente, care sa va scape de probleme ce pot aparea mai tarziu, contactati compania imobiliara, aceasta avand agenti specializati in inchirieri de mai bine de 15 ani.