Indepartati pungile de sub ochi si cearcanele

Indepartati pungile de sub ochi si cearcanele

Pe masura ce imbatraniti, lucrurile incep sa se schimbe la nivel de estetica. Stresul si noptile nedormite, combinate cu bautura si alimentatie nesanatoasa lasa urme adanci pe privirea noastra. In cazul in care pungile de sub ochi sau cearcanele te fac sa te simti incomod in public, nu dispera. Exista o multime de lucruri pe care le puteti incerca. Dar mai intai, sa aruncam o privire asupra cauzelor potentiale.

Cauzele aparitiei cearcanelor includ alergiile sezoniere, consumul de alimente, alcoolul (cocktailurile) si lipsa de somn. Alte conditii cum ar fi fumatul, expunerea la soare prea mult sau dormitul cu fata in jos pe timp de noapte pot contribui, de asemenea, la aparitia acestora. Uneori, totusi, este vorba de mai mult decat factorii de mediu. Cearcanele cronice ar putea fi rezultatul unui dezechilibru hormonal, al bolii tiroidiene sau chiar al lipsei de grasime de sub ochi, care cauzeaza un aspect golit. Pungile de lunga durata pot fi rezultatul slabicirii muschiului care de obicei suporta depuneri normale de grasime in jurul ochilor pentru sprijin. Pe masura ce acesti muschi slabesc, si colagenul se descompune in piele, grasimea scade si isi face loc sub ochi. Acest lucru s-ar putea intampla inca de pe la 20 si 30 de ani, ceea ce inseamna ca este probabil genetic.

Ce sa fac?

Exista un sortiment de creme de ochi, geluri si seruri disponibile astazi, care vor ajuta la ridicarea, luminarea si strangerea pungilor de ochi si a cercurilor intunecate. Amintiti-va intotdeauna sa aveti mare grija si sa fiti bland cu pielea sub ochi. Daca dormiti cinci ore pe noapte, ar trebui sa ajungeti la opt pana la noua ore, deci culcati-va mai devreme. De asemenea, beti mai putin, opriti fumatul, mergeti usor pe alimentele sarate, faceti mai mult sport si tineti alergiile sub control.

Pentru pungile de sub ochi si cearcanele intunecate care merg dincolo de stilul de viata si conditiile de mediu, te poti intoarce la chirurgia cosmetica ca o optiune. Puteti obtine injectii de umplere pentru a camufla pungile si cearcanele intunecate, desi aceasta este o solutie temporara. Dincolo de asta, puteti opta pentru blefaroplastie (chirurgia pleoapelor).

Chirurgia pleoapelor, atunci cand este efectuata de un chirurg cu experienta, este o solutie ideala. Spre deosebire de generatiile anterioare, tehnicile mai noi de chirurgie a pleoapelor devin tot mai conservatoare in eliminarea pielii si a grasimilor pentru a preveni un efect chirurgical vizibil