Istoria vanzarilor de peste 1 miliard de dolari generate de jocul GTA 5 in doar trei zile de la lansare

gta 5

Grand Theft Auto 5 sau GTA 5, asa cum este cunoscut de majoritatea gamerilor, a reusit vanzari de numai putin de 1 miliard de dolari. Pana aici nimic deosebit, mai multe jocuri mandindu-se cu astfel de performante, insa ce ati spune daca ati afla ca vanzarile au fost generate in mai putin de trei zile de la lansare? Ei bine, lucrurile stau cat se poate de simplu iar cei de la RockStar Games pot sa-ti frece palmele de bucurie, numai putin de 10 milioane de gameri facandu-si precomenzi pentru jocul GTA 5.

Conform unor cifre enuntate chiar de compania nord-americana, vanzarile totale in primele trei zile de la lansarea jocului GTA 5 au fost de peste 1.2 miliarde de dolari. Strauss Zelnick, cel mai important om al companiei Take-Two Interactive Software, cea care a facut public jocul GTA 5, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca aceste cifre sunt cele mai mari din industria jocurilor video, peste 99% dintre recenzii fiind pozitive.

Daca ar fi sa ne gandim ca GTA 5 nu dispune inca de o versiune dedicata calculatoarelor, sumele enuntate sunt mult mai interesante. Mai mult de atat, in calcule nu sunt incluse nici versiunile pentru PS 4 si XBox, noile console care au fost lansate la mijlocul lunii noiembrie, drept dovada ca vanzarile generate s-au indreptat catre posesorii de PS 3 si Xbox 360, probabil cele mai populare console de jocuri din lume la ora actuala.

Comparand cifrele generate de jocul GTA 5 si predecesorii sai, nu exista termene de comparatie. Mai mult de atat, pana si Call of Duty Black Ops 2, unul dintre jocurile cu cele mai mari incasari all time, a avut nevoie de numai putin de 15 zile pentru a atinge suma de 1 miliard de dolari din vanzari.

Conform unor voci din interiorul RockStar Games, dezvoltarea jocului GTA 5 s-a intins pe o perioada de nici mai mult nici mai putin de cinci ani, perioada in care s-au alocat resurse financiare de peste 200 de milioane de dolari. Asteptarea si investitiile par sa fi meritat, GTA 5 fiind unul dintre cele mai reusite si mai bine vandute jocuri din istorie!