MMORPG, Facebook sau Miniclip pentru petrecerea timpului liber?

Jocuri

Dupa cum bine stiti, preferintele internautilor se schimba de la un an la altul. Bine, asta si din cauza faptului ca in ultimii ani, internetul a luat o amploare fenomenala. Ei bine si in materie de jocuri, preferintele se schimba categoric de la un an la altul. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca de la un an la altul, cantitatea de jocuri produsa, de orice tip ar fi ele, este de-a dreptul covarsitoare. Totusi, mai mereu vor ramane la putere 4 mari categorii de jocuri.

Pe primul loc se afla jocurile MMORPG, iar din aceasta categorie, modelul de baza pare a fi WOW (World of Warcraft).

Urmeaza jocurile flash, de tip miniclip, jocuri care vor ramane mereu unice, caracterizate mai ales prin simplitatea cu care pot fi accesate si diversitate. Cand zic diversitate, nu ma zgarcesc deloc. Vorbim aici de jocuri pentru toate categoriile de varsta cat si pentru ambele sexe, jocuri cu masini, jocuri strategice, jocuri de gatit pizza, jocuri de tip dress-up si asa mai departe.

Jocurile aflate pe locul 3, sunt cele care au venit cel mai tare din urma. Este vorba despre jocurile puse la dispozitie de cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook. Ca etalon, am putea lua categoric Farmville.

Nu in cele din urma, amintim si de jocurile online, apropiate oarecum de MMORPG-uri prin faptul ca si acestea presupun realizarea unor misiuni si atingerea unor nivele. Dintre cele mai cunoscute, eu as aminti de jocul creat in studiourile nemtilor de la Inno Games: Tribal Wars sau Triburile, asa cum este cunoscut in varianta romanasca.

1. Jocurile MMORPG

Jocurile MMORPG sunt jocurile care presupun interactiune in timp real. Mai exact, actiunea se petrece exact in momentul in care tu esti online, capabil sa-ti conduci caracterul ales. Dintre cele mai jucate anul acesta, amintim de nume ca: LoL (League of Legends), Metin 2, WoW bineinteles, RoM (Runes of Magic).

2. Jocurile flash de tip miniclip

Jocurile flash, de tip miniclip asa cum stie toata lumea, sunt jocurile care presupun deasemenea interactiune in timp real. Cu toate aceste, jocurile flash sunt jocuri de marimi mici, jocuri care pot fi jucate direct online. De cele mai multe ori, majoritatea presupun atingerea unui punctaj record. Asa cum am amintit si mai sus, jocurile de acest tip sunt pentru toate categoriile de varsta cat si pentru ambele sexe.

Ei bine, tocmai din acest motiv nu cred ca as putea realiza un clasament clar al celor mai jucate astfel de jocuri. Fetitele joaca de la jocuri dress-up pana la jocuri restaurant, cu gatit si asa mai departe, baietii jocuri cu masini, cascadorii, luptesi altele ge genul iar oamenii mari aleg de multe ori din diversitatea de joculete strategice, de gandire sau chiar si din cele pentru copii.

3. Jocurile puse la dispozitie de Facebook

Aici vorbim deja de nume mari din online care nu au facut nimic altceva decat sa creeze jocuri pentru Facebook. Dintre acestea, trustul Zynga, detinatorul celui mai jucat joc de pe Facebook, Farmville, este cel mai cunoscut. Pe langa Farmville mai sunt bineinteles si alte jocuri. Dintre acestea amintim de FishVille, Texas Hold em Poker sau Mafia Wars.

Facebook detine un mare avantaj si pe aceasta piata, numai datorita faptului ca un joc nou lansat, poate fi vazut intr-o zi intreaga de catre fiecare detinator in parte al unui cont Facebook.

4. Jocurile online

Jocurile online sunt create mai ales pentru cei cu o dorinta mare pentru MMORPG-uri dar cu timp foarte putin. Astfel, daca nu ai timp sa stai ore intregi in fata calculatorului si sa faci misiuni, un joc online e o solutie relativ acceptabila. Si in aceste jocuri poti realiza misiuni, poti duela alti jucatori, poti cuceri sate, etc. Dintre cele mai cunoscute si cele mai jucate la ora actuala, amintesc de:

a.Triburile

b.The West

c.Imperia Online