Modalitati de a preincalzi cuptorul incorporabil pe care il detii

Modalitati de a preincalzi cuptorul incorporabil pe care il detii

Inainte de a coace ceva, este indicat sa setezi cuptorul incorporabil pe care il detii la o caldura corespunzatoare. Acest proces poate dura uneori minute intregi. Acest proces de a porni cuptorul cu ceva timp inainte sa trebuiasca sa il folosesti si de a astepta ca acesta sa ajunga la temperatura potrivita se numeste “preincalzire”. In general, este indicat sa pornesti cuptorul cu ceva timp inainte de a incepe sa gatesti. Iata modalitati eficiente prin care poti preincalzi cuptorul incorporabil pe care il detii!

Preincalzirea unui cuptor incorporabil

In general este bine sa preincalzesti cuptorul incorporabil inainte de a incepe sa gatesti prajitura sau felul de mancare dorit. In general, cele mai bune cuptoare incorporabile de pe http://www.cuptorincorporabil.ro au nevoie de aproximativ 10 pana la 15 minute pentru a ajunge la temperatura optima pentru gatit. Daca ai nevoie de mai mult de 15 minute pentru a gati reteta respectiva, poti opta sa pornesti cuptorul pentru a se preincalzi atunci cand ai pregatit aproximativ jumatate din reteta la care lucrezi in acel moment.

Atunci cand deschizi prima oara cuptorul, este bine sa te asiguri ca niciun obiect nu se afla in interiorul lui. De exemplu, daca obisnuiesti sa depozitezi obiecte in cuptor, cum ar fi tavile de coacere, este indicat sa le scoti de acolo si sa le pui deoparte inainte de a incepe sa preincalzesti cuptorul.

Daca acest lucru este necesar, va trebui sa rearanjezi nivelurile rafturilor. Majoritatea rafturilor cuptoarelor incporporabile sunt amplasate in mijlocul cuptorului, dar in anumite cazuri, vasul pe care il vei introduce in cuptor va trebui sa fie asezat mai sus sau mai jos, in functie de reteta. Consulta aceasta reteta in prealabil si, daca este cazul, scoate suportul pentru cuptor si fixeaza-l apoi la nivelul potrivit. In general, lasagna si alte mancaruri de acest gen ar trebui asezate in cuptor pe un raft situat in partea superioara. Prajiturile si torturile ar trebui situate in partea de mijloc, iar aluatul de paine si pizza, in partea de jos.

Porneste cuptorul si seteaza temperatura corecta. Pentru a obtine aceasta temperatura potrivita, va trebui sa analizezi cu atentie structura retetei. Majoritatea retetelor specifica cu exactitate care este temperature potrivita a cuptorului. Tot ce mai ai de facut este sa astepti pana ce cuptorul atinge temperatura dorita. Majoritatea cuptoarelor incorporabile au o setare care iti permite sa vezi in timp real cand vor atinge aceasta temperatura pentru ca tu sa poti incepe sa gatesti.