6 moduri de a lupta împotriva gripei

6 moduri de a lupta împotriva gripei

Pe masura ce termperaturile scad, raspandirea germenilor creste.Daca doriti sa stati sanatos, asigurati-va ca scapati inca de acasa de microbii care se pot ascunde in locuri in care nu va asteptati.
Aceste sfaturi de la experti va pot ajuta sa impiedicati raspandirea germenilor :
1.Vaccinati-va. Vaccinarea este primul pas in prevenirea gripei.Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor recomanda o vaccinare anuala.
2.Pastrati-va mainile curate. Mainile ating multe lucruri pe parcursul zilei.Este important sa va spalati frecvent mainile,inclusiv dupa ce faceti baie si inainte sau dupa servirea hranei. Germenii se pot raspandi frecvent prin atingerea ochilor,nasului, gurii dupa ce vin in contact cu o suprafata.
3.Ramaneti acasa daca sunteti bolnav. Chiar daca nu doriti sa pierdeti locul de munca sau scoala,este important sa ramaneti acasa pentru a preveni raspandirea bolilor celor din jurul vostru.Chiar si acasa,asigurati-va ca tusiti sau stranutati in-trun tesut pentru a preveni raspandirea germelilor la cei dragi.
4.Urmati instructiunile de sanatate. Este important sa mancati bine(fructe si legume proaspete,vitamina D), sa faceti exercitii fizice(cel putin 30 minute pe zi cu intensitate moderata) si sa dormiti mult(cel putin 8 ore pe noapte)
5.Comunicati cu medicul dumneavoastra. Fi-ti constienti de bolile ce se raspandesc in comunitatea dumneavoastra, iar pentru a lua masuri este bine sa solicitati asistenta medicala.
6.Dezinfectarea suprafetelor. Dezinfectarea este un pas cheie pentru a preveni raspandirea germenilor si a gripei.Se recomanda dezinfectarea unor suprafete usor de atins,cum ar fi chei pentru usi,manere frigorifice,intrerupatoare de lumina si robinete.