Viitorul aparatelor de bucatarie, atunci si acum

Viitorul aparatelor de bucatarie, atunci si acum

Ti-ai cumparat un robot de bucatarie si te intrebi care este viitorul lui, alaturi de cel al celorlalte aparate de bucatarie care usureaza considerabil experienta unui bucatar profesionist, dar si a unei persoane care gateste din pasiune.

In prezent, progresul tot mai rapid al tehnologiei atinge si acest domeniu al robotilor de bucatarie. Producatorii vor continua sa depaseasca limitele a ceea ce ne-am putea astepta – sau dori – de la electrocasnicele noastre. Avem deja masini de spalat vase controlate cu ajutorul telefoanelor inteligente care ne avertizeaza atunci cand ciclul de clatire se termina, precum si frigidere care pot fi conectate la internet. Ne intrebam uneori daca aceste aparate de bucatarie foarte inteligente sunt adevarati “zei” in bucatarie sau doar niste “trucuri” mai sofisticate.

Lumea asa cum o stim a fost modificata dramatic de tehnologie – iar robotii de bucatarie nu fac o exceptie.  In acest sens, la ce ne-am putea astepta? Cum se schimba acest domeniu al robotilor de bucatarie si cum ne va ajuta acest lucru in activitatile pe care le intrepindem zi de zi in bucatarie?

Blaturi pe baza de nanotehnologie

In aceste vremuri in care suntem pe fuga, cu totii uram acele momente cand blaturile sau suprafetele pe care gatim se murdaresc foarte repede. Mai ales atunci cand folosesti cel mai bun robot de bucatarie electric, vei observa ca trebuie sa faci apoi curatenie in urma ta.

Iata o veste buna pentru bucatari, atat cei profesionisti cat si cei amatori: aceste blaturi vor fi capabile in viitor sa se curete singure. Practic, materialele folosite pentru a construi aceste blaturi va respinge apa si alte texturi, folosind o suprafata “nanostructurala” pentru a “impinge” murdaria de pe tejghea.  Contorul va avea un unghi usor, iar fortele gravitationale/electrice vor aspira, practic, acesti factori contaminanti intr-un compartiment special proiectat.

Tehnologia nano-articulata in realizarea frigiderelor

Cui nu i-ar placea o bucatarie care se curata singura si un robot de bucatarie care sa nu faca zgomot? Si mai ales, cui nu i-ar placea un frigider cu aceasta functie? Intr-un frigider sunt depozitate toate mancarurile si practic toate sursele de grasimi.

Aceste frigidere vor avea o minte proprie, deoarece vor avea senzori speciali care iti vor spune cand ceva este pe punctul de a merge rau.  Aceste frigidere vor folosi aburi fierbinti care vor curata suprafata interioara fara a folosi substante chimice. In plus, tehnologia “nano-articulata” va “aspira” murdaria si o va conduce catre recipiente speciale, dar va impinge si alimentele cu o durata scurta de viata pe partea frontal a raftului, astfel incat tu sa stii ca trebuie sa le consumi imediat.