Modelele convenabile de patuturi pe care le putem include in camerele copilasilor nostri

patuturi copii

Siguranta si confortul sunt trasaturile primordiale pe care trebuie sa ni le inspire un element de mobilier atat de important precum patutul. Pornind de la aceasta premisa, mamicile moderne trebuie sa indeplineasca o sarcina dubla in momentul in care selectioneaza un model de patut, urmarind deopotriva un echipament fiabil ce le ofera un control sporit si posibilitatea de a-si monitoriza micutul fara probleme, dar si un patut confortabil din perspectiva detaliilor constitutive sau a accesoriilor adjuvante. Astazi vom detalia putin caracteristicile corpurilor de mobilier ce pot fi incluse cu succes in majoritatea decorurilor infantile, ele dovedindu-se alegeri ergonomice, accesibile si practice pentru reprezentantele publicului feminin care experimenteaza pentru prima data statutul privilegiat de „mamica”.

Care sunt avantajele propuse de patuturile multifunctionale?

Majoritatea cuplurilor oscileaza intre varianta minimalista a unui patut echipat cu un singur sertar sau ansamblul mult mai complet al unui patut multifunctional. Dilema aceasta poate fi rezolvata intr-o maniera simpla pentru ca depinde exclusiv de doua coordonate: bugetul pe care il aveti la dispozitie pentru investitia propriu – zisa, dar si organizarea spatiala a incaperii bebelusului.

Daca imaginea patutului prevazut cu un sertar spatios in zona inferioara nu afecteaza armonia decorului prestabilit, atunci va puteti gandi si la un design ceva mai amplu, tipic pentru modelul multifuntional. Aceste patuturi copii sunt dotate de cele mai multe ori fie cu o comoda spatioasa in care puteti depozita nestingherita lenjeriile de pat ale micutului, produsele de ingrijire corporala sau accesoriile pentru somn, fie cu o masa de infasat ce va faciliteaza schimbarea periodica a bebelusului, mai ales in primele luni de viata.

Daca raspunsul a fost unul negativ inca de la mentionarea sertarului adjuvant, atunci ar trebui sa identificati in colectiile magazinelor de profil un patut cat mai minimalist, urmand ca restul corpurilor de mobilier sa fie implementate pe parcurs in ansamblul dormitorului.

Ar trebui sa ne indreptam atentia catre modele convertibile sau cele mobile?

In ultimul timp, reprezentantele publicului feminin devin tot mai atrase de latura practica a obiectelor de mobilier, solicitand de la acestea flexibilitate si versatilitate. Ei bine, un patut mobil poate intruchipa varianta mult dorita de gospodinele si mamicile grijulii care se preocupa in mod special de curatarea si sterilizarea cat mai ampla a camerei in care bebelusul lor se odihneste si se joaca. Curatenia generala este mult mai facila in acest context, patutul fiind usor de deplasat dintr-un unghi in altul.  Mai mult decat atat, schimbarea asternuturilor devine o placere in momentul in care nu trebuie sa va mai confruntati cu un corp de mobilier rigid  ori supradimensionat.

Conceptul ingenios pe care il fructifica patuturile convertibile este unul potrivit stilului de viata pe care il abordeaza numeroase familii autohtone. Acestea iau in calcul inca de la inceput necesitatea unui corp de mobilier care va putea fi utilizat pe viitor si isi indreapta atentia spre modelele cu un design poate fi modificat facil. Nimic mai simplu in cazul patuturilor convertibile, acestea  transformandu-se peste noapte in patuturi confortabile pentru copilasii care au depasit de ceva timp statutul de bebelusi, ajungand la varste inaintate de 6-8 ani. Singurele detalii constitutive pe care trebuie sa le luati in considerare se raporteaza la posibilitatea de a extinde tablia patului, dar si de a elimina corespunzator zonele laterale ce ofereau odinioara integritate bebelusului.