Un weekend in Bucuresti…

bucuresti

 

Capitala tarii, Bucuresti, este cel mai mare oras al Romaniei si, implicit un important centru industrial si cultural. Exercitand o mare influenta asupra modului e viata al romanilor, in general, din tara, capitala este un exemplu graitor al faptului ca trebuie sa ne mentinem trecutul si cultura in cat mai stransa legatura cu prezentul si viitorul.

O mare parte din atentie se indreapta, mai nou, catre parcurile si lacurile din Bucuresti, care ofera o modalitate ieftina de petrecere a timpului liber, o plimbare fiind la indemna oricui, putand astfel sa te bucuri de o inghetata si companie placuta, fara prea multe batai de cap.

Parcul Cismigiu, cel mai vechi parc din Bucuresti, clasat ca monument istoric, este una din minunatele gradini publice cu care orasul este inzestrat. Construit inca din anii 1800, Cismigiul este un simbol caracteristic si definitoriu al orasului.

Infiintat in anul 1936, Parcul Herastrau, cunoscut si sub denumirea de Parcul National Carol al II-lea, este construit pe malul lacului cu acelasi nume si este unul dintre parcurile de mare intindere ale Bucurestiului.

Pentru cei care vor sa cunoasca orasul, sa ia la pas fiecare piata, parc si mal al lacului, Bucurestiul are un farmec aparte care te imbie la visare, te indeamna sa iti imaginezi cum traiau inainte localnicii si cum ar putea sa se schimbe, in viitor, acest echilbru fin. Fiind un oras atat de mare, desigur ca cea mai buna solutie este sa utilizezi servicii de inchirieri auto in Bucuresti, daca vrei sa descoperi tot ceea ce orasul are de oferit.