Motanul ghinionist

Oricata repulsie as avea fata de presa tabloidala, din cand in cand se mai intampla sa-mi pice-n mana cate un exemplar de marca al unui astfel de „ziar”. Asa se face ca zilele trecute, pe cand tronam in baie cu indeletniciri tipice, am scos de dupa teava caloriferului materialul de studiu … L-am „citit” rapid si am reusit performanta de a ajunge la ultima pagina in timpul respectivei sesiuni budiste.

Imi plac animalele asa ca atentia mi-a fost „captata” de titlul „Motanul milionar a murit la varsta de 5 ani”. La modul in care era formulat articolul parea un subiect de Agatha Christie, cu o intriga care se tesea in jurul unei infirmiere si a mortii suspecte a motanului care mostenise o avere de 10 Ml Euro de pe urma unei babe dusa cu pluta de prin Italia.

Si aici vine partea „interesanta” a lucrurilor … si motivul pentru care tabloidele abunda in primul rand in imagini. „Ziarista” care a dejectat articolul n-a avut de lucru si s-a apucat sa converteasca mostenirea motanului in Euro … Astfel ca averea de 10 Ml Euro mostenita de motan este evaluata la 33.5 Ml Lei. Insa doua paragrafe mai tarziu, suma de 1000 Euro la cat erau estimate costurile cu imormantarea pisicii sunt traduse cu suma de 4400 Lei.

Si uite asa poate fi prezentata dovada celei mai rapide deprecieri a monedei nationale, care in decurs de cateva randuri s-a prabusit de la 3.3 Lei/Euro la 4.4 Lei/Euro.

Asa se face ca cel mai potrivit loc al rahaturilor de tabloide este la buda. Si poti trage apa peste ele chiar fara sa le deschizi.