Nu ai idei de petreceri?

petreceri-de-craciun

Planificarea unei petreceri poate fi cat de simpla sau cat de complicata doresti sa fie. Pana la urma depinde de tine cat timp vrei sa aloci si ce buget ai la dispozitie. Am organizat multe astfel de petreceri la viata mea, datorita faptului ca am 3 copii de varste apropiate care simt tot timpul nevoia sa concureze unul cu celalalt cand vine vorba de aniversari si petreceri. Fara sa ne complicam prea mult, as vrea sa va ofer cateva sugestii pe care le gasesc folositoare. Va spun de pe acum ca stilul preferat al de petreceretematica al baietilor mei este cel Western. Sotul meu fiind un mare pasionat al filmelor cu Clint Eastwoon, i-a invatat pe toti ca viata in contact cu natura si cu animalele este cea mai frumoasa posibila si le-a oferit ca model de curaj si personalitate, cowboy-ul american.

Ce-i drept, la noi in familie, inca de mici i-am invatat ca odata pe an, de ziua lor, pot avea ceea ce isi doresc. Asa ne-au invatat si parintii nostrii. Alti parinti se concentrau foarte mult pe mancarurui complicate de zece feluri, dar la noi in casa, tot timpul distractia era pe primul loc. Si pentru ca mama era mai teatrala de felul ei, ne incuraja intotdeauna sa gasim teme interesante si sa ne facem cu mana noastra cele mai traznite costume. Macar stiu ca in cazul baietilor mei, tema western se repeta cel putin o data la 2 ani, asa ca viecare are deja in recuzita cate o palarie cowboy si pistoalele de jucarie din dotare. Am pregatit tot felul de jocuri care sa tina cont de abilitatile lor. E groaznic sa explici regului mai mult decat dureaza jocul, si tocmai de accea le-am structurat pe tipuri de varsta: activitati pentru copii intre 4 si 6 ani, apoi intre 7 si 10, iar ultima categorie, intre 11 si 15, cand deja sunt adolescenti si au alte pretentii.

O sa observi ca cei mai tineri au o imaginatie extraordinara si tot ce trebuie sa faci este sa facilitezi distractia: vor gasi ei ce sa faca. Adu o gramada de palarii de cowboy pentru toata lumea si deja li se lumineaza ochii. Pentru fete ajunge daca alegeti palarii de o alta culoare sau puneti in plus o panglica roz. Puteti propune un picnic cu familia sau viata la o ferma. Cand sunt atat de mici nu au deloc inhibitii si adora sa isi asume roluri ale adultilor. Oricum imaginatia lor ii va purta prin locuri nebanuite.

Pentru grupa de varsta mijlocie, o petrecere dansanta este obligatorie. Palariile sunt la varsta lor cea mai mica problema. Ideea este sa gasiti un mod de a sparge gheata intre baieti si fete cat mai repede. Unele teme de petrecere va ajuta sa faceti asta. In cazul petrecerii dansante puteti chiar sa veniti impreuna cu niste coregrafii si sa ii invatati sa danseze dansuri traditionale western. Alt teme populare la varsta lor sunt spectacolele de magie. Ce-i drept angajarea unui magician poate sa coste ceva banuti, dar pana la urma oricine are cat de cat talent isi poate pune un joben si incerca cateva trick-uri. Copiii nu sunt la fel de sceptici cum sunt adultii si adora sa creada in tot ceea ce este magic.

Pentru adolescenti, ei bine acestia vor doar muzica, dans si putina intimitate. Nu prea multa totusi. Pentru ei se poate organiza un gratar in aer liber. Chiar si jocurile ar trebui sa fie mai inteligente. De exemplu puteti agata la intrare o foaie pe spatele lor cu numele unei vedete cunoscute si fiecare dintre ei va trebui sa decopere punand intrebari la care sa li se raspunda doar cu da sau nu, cine este. Puteti da premii celor care ghicesc primii si pedepse distractive celor care nu reusesc sa afle. Important este sa fie toti invitatii implicati in mod egal si sa li se ofere contextul de povesti, de a rade si de a se distra.