Nu e greu sa spui nu la referendum

Inainte sa cititi va avertizez din start ca stiu ca sunt un “basist imputit, nenorocit si cumparat”, ok?

“Dragostea” mea pentru tot ce inseamna USL, PSD, PDSR si FSN incepe cu ilustul lor conducator Ion Iliescu. Dar asta e alta poveste, cu toate ca principiile lui sunt aplicate si acum cu desavarsire de Ponta si Antonescu in actuala campanie electorala. Principiul de baza pare sa fie minciuna – asta imi sare in ochi cel mai pregnant.
In ’90 Iliescu a spus ca daca ies liberalii sau taranistii, acestia o sa omoare toti liderii fostului partid comunist. Si a fost votat cu aproape 90% din voturi.
Dar nu Iliescu e problema aici, ci “copiii” lui.
Incepand cu 2004 a venit Base si a inceput sa se ia la tranta cu sistemul atat de bine pus la punct al Mafiei lui Iliescu. Astia, Mafia, cacata la cur, il dau jos in 2007. Dar surpriza, poporul ii da dreptate lui Base si ca sa fie treaba buna il mai voteaza odata si in 2009. Acum, Mafia mai baga o fisa, exact in momentul in care unul dintre pilonii “democratiei” lui Iliescu este acuzat si condamnat definitiv si irevocabil pentru coruptie, dar care ar putea fi gratiat de Presedinte, nu?
2 intrebari la care trebuie sa raspund:
1. Merita Basescu sa fie presedinte? NU. A facut multe greseli.
2. O sa o ducem mai bine daca votam Ponta si Crin? Asta e vesnica problema a romanului: “eu vreau sa o duc bine”. Si de aici incepem. S-au intamplat multe cacaturi din momentul in care au venit astia 2 la putere:

  • a. Deja EURO a crescut enorm de mult fata de leu. Deci, cei cu rate la banca in EURO aveti “toate motivele” sa votati cu USL-ul, nu?
  • b. Au schimbat de urgenta Avocatul Poporului pentru a putea modifica Legea Referendumului, Avocatul Poporului fiind singurul care putea sa se opuna promulgarii acestei legi.
  • c. S-au implicat in functionarea Curtii Constitutionale care ar trebui sa fie una din institutiile din functionarea statului 100% independente si neimplicate politic.
  • d. Au transformat Monitorul Oficial in “ziarul scolii generale” a Guvernului ca sa poata face ei toate prostiile. Apropo imi place Monitorul Oficial varianta kamikaze.ro -> vezi fofo
  • e. Am reusit incredibila performanta de a fi amenintati de Consiliui European ca vom fi suspendati. Super. 5 ani de munca se duc pe pula!
  • f. In plus, toti ochii Europei sunt atintiti catre Romania dar NU in sensul bun. Ne monitorizeaza fiecare miscare si ne admonesteaza pe unde ne prind.
  • g. Mentorul lor no. 2 a.k.a. Bombonel este labil psihic.

Dar destul cu ce au facut. Nu vreau sa ma intind prea mult. Inca doar cateva chestii care mie mi se par cel putin ciudate.
1. Ponta este un mincinos cu diploma (vezi aici). De plagiatura nu zic nimic pentru ca majoritatea doctoratelor nu sunt facute de cei care sunt trecuti pe coperta. Deci eu zic ca Ponta nu a plagiat dar nici nu a redactat el respectiva lucrare.
2. Crin nu stie decat 2 cuvinte: “Jos Basescu!” In rest eu nu am auzit nimic de la el. Nici un plan, nici o alta idee. 0 barat.
3. E incredibil cum planul de dezvoltare economico-politico-sociala a Romaniei contine, in viziunea USL-ului, doar un punct, exact acela mestecat si vomitat in fiecare zi de Antonescu. Vezi punctul 2.

Nu mai zic nimic cu toate ca ar mai fi multe.
Concluzia mea e ca Ponta si Antonescu ne cred prosti. Astept verdictul din 29 iulie sa vedem daca au dreptate. Oare chiar suntem atat de prosti incat sa ii credem si sa ii lasam sa ne duca spre cacat?
Hai sa votam pe blog, sa vedem ce cred cititorii nostri.

survey solutions

Folositi cu incredere comentariile pentru a adauga idei la acest articol sau, daca nu sunteti de acord cu mine, folositi un limbaj cat de cat civilizat, nu ca mine, da?

Hai succes!