Nu va sfiiti sa faceti poze in timpul iernii extreme

poze iarna

Anotimpul rece se apropie si daca nu ati cumparat un aparat foto profesional care este proiectat in mod specific pentru utilizarea in frig, este necesar sa stiti ca temperaturile foarte mici pot fi greu de suportat pentru aparatul dvs. foto. Timpul friguros poate determina probleme temporare pentru aparatul foto, si cateodata poate cauza daune permanente.

In cazul in care sunteti obligati sa faceti poze iarna, tineti minte ca aparatul de fotografiat, pur si simplu poate sa ruleze mai greu sau intermitent. Asta nu presupune ca aparatul are, sau va avea de suferit pagube permanente. Pentru a evita problem, doar verificati limitarea expunerii aparatului de fotografiat iarna. In plus, aveti grija sa fie uscat si departe de nea.

In cazul in care e necesar sa filmati fotografii pe timp de iarna, folositi aceste ponturi pentru optimizarea performantelor aparatului de fotografiat.

Bateria. Folosirea la temperature extrem de mici va provoca consumarea bateriei mai repede. Este imposibil de cuantificat cat de repede bateria se va epuiza, dar aceasta e posibil sa ramane fara putere oriunde de doua pana la cinci ori mai repede. Pentru a micsora efectul rece pe acumulatorii dvs., nu ii lasati in camera de fotografiat si asezati-i intr-un buzunar langa corpul dvs.. Puneti bateriile in camera foto doar in momentul in care veti fi gata sa realizati fotgrafiile. totodata, este o idee buna sa utilizati una ori doua randuri de baterii suplimentare, in caz de necesitate.

Camera foto DSLR. In cazul in care utilizati un DSLR, este posibil ca oglinda interna sa se sparga din cauza termperaturii reci. Nu exista nici o solutie rapida pentru aceasta problema, exceptand cresterea temperaturii aparatului de fotografiat DSLR.

LCD-ul. Veti constata ca LCD-ul functioneaza mai lent decat e recomandat in vremea friguroasa, ceea ce poate face foarte grea folosirea aparatului si realizarea fotografiilor, in special in cazul in care el nu este prevazul cu un vizor. O expunere de foarte lunga durata la temperaturi extreme de scazute ar putea crea probleme LCD-ul. Pentru a rezolva problema cresteti lent temperatura LCD-ului.

Lentila. Daca intrebuintati o camera foto DSLR in timpul temperaturilor scazute, ati putea observa ca lentilele interschimbabile nu vor raspunde atat de prompt pe cum ar trebui. Facilitate de autofocus, de exemplu, poate functiona tare si incet (desi acest lucru ar reprezenta o problema datorata unei baterii uscate). Totodata, se poate sa aveti dificultati cand folositi inelul de focalizare pentru ca asta poate deveni “rigid” si dificil de rotit cand e fring. Incercati pastrarea lentilei izolata, sau langa corpul dvs. pana cand aveti nevoie de aceasta.

Incalzirea. In momentul in care aparatul de fotografiat dupa ce el a fost expus la vreme rece afara, cel mai indicat este sa se incalzeasca lent. De exemplu, ati putea pune aparatul intr-o camera mai rece pentru cateva minute inainte de a o aduce in locuinta dvs. Chiar mai mult, intrebuintati kitul de gel de siliciu si o punga de plastic inchise pentru a evita umiditatea. Este o idee buna sa utilizati punga din plastic impreuna cu gelul atunci cand treceti de la temperaturi inalte la temperaturi mici si vice-versa. Oricand se va expune aparatul foto sau componentele la o schimbare de temperatura brusca, condensarea ar putea avea loc in interiorul aparatului.

Mentinerea componentelor uscate. In cele din urma, asigurati-va ca pastrati camera foto si toate partile uscate. In cazul in care aveti de gand sa lucrati sau sa va jucati in nea, asigurati-va ca camera foto se afla intr-un sac prin care nu trece apa sau intr-o punga de plastic sigilata. S-ar putea sa nu va fi dat seama ca s-a aflat omat in geanta camerei de fotografiat sau pe componente pana ce ajungeti acasa, si, de atunci, neauna cu siguranta s-a topit, iar apa care a rezultat, de asemenea, poate fi pricina unei probleme. Fiti sigur ca totul va fi uscat si ferit de conditiile umede, noroi si omat.