Paris – Orasul Luminilor si al Modei

moda paris

Paris, capitala cosmopolita a Frantei, are reputatia de a fi cel mai frumos si romantic de toate capitalele Europei, incarcata cu istorie si cu o foarte mare influenta in cultura, arta, moda, produse alimentare si design. Supranumit Orasul Luminilor (La Ville Lumiere), sau Capitala Modei, Parisul este locul de nastere al unora dintre cele mai mari nume si brand-uri de lux de moda si cosmetice, cum ar fi Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent, Guerlain, Lancôme, L’Oréal, Clarins, etc.

Mare parte din suprafata orasului, inclusiv raul Sena, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. In Paris intalnim numeroase repere iconice, cum ar fi Turnul Eiffel(cel mai vizitat obiectiv turistic din lume), Arcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru , Moulin Rouge, Lido, etc, ceea ce face din el cel mai populara destinatie turistica din lume, cu 45 de milioane de turisti anual.

Locuitorii orasului sunt eleganti si cocheti, arhitectura seducatoare, restaurantele si viata de noapte tumultoasa, iar de strzile sale sunt presarate cu vise. Ne-ar fi greu sa incercam sa masuram in cuvinte frumusetea acestui oras, dar putem sa incercam. Parisul este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Sofisticat, elegant, romantic, gastronomic, cosmopolit…si lista poate continua.

Ce poti sa vizitezi in Paris?

Turnul Eiffel – este unul din cele mai cunoscute monumente din lume (cel mai cunoscut in Europa). Nu uitati sa luati liftul pana sus ca sa puteti admira Parisul in toata splendoarea sa.

Muzeul Louvre – probabil cel mai faimos muzeu de arta din lume gazduieste faimoasa pictura a lui Leonardo Da Vinci, “Mona Lisa”, care este in acelasi timp si cel mai faimos exponat din muzeu. Louvre-ul a fost fondat in 1793 si este unul din cele mai vechi muzee din Europa.

Muzeul d’Orsay – chiar daca acest muzeu nu are dimensiunea masiva a Louvre-ului, colectia sa de piese de arta impresionista este printre cele mai apreciate din lume.Muzeul este adapostit intr-o fosta statie de cale ferata, si are atmosfera si personalitate pe masura.

Sacré Coeur – basilica “Inima sacra a lui Isus” este situata pe culmea colinei Montmartre si este cel mai inalt punct din oras.