Partea a doua – O poveste placuta pentru copilasii nostri

copii fericiti

A fost odata ca niciodata o familie fericita. De ce era atat de fericita, e simplu de ghicit: in casa lor tocmai poposise barza si le adusese al doilea copil. Acum baietelul de aproape doi ani avea si o surioara si era atat de bucuros, incat imediat isi pregati patutul pentru a face loc dragalasei celei mici.

Lunile treceau , iar cei doi copilasi cresteau intr-o zi cat altii in zece, sau cel putin asa ii vedeau parintii lor. Si cum sa nu ii vada asa, cand ei erau sanatosi, voiosi si radeau impreuna cat e ziulica de mare. Dar, ca orice parinte, ei nu vedeau ca fericirea de peste zi a copiilor lor apunea o data cu soarele. In fiecare noapte, cand cei mari dormeau, surioara ii gangurea fratiorului, singurul din familie care o intelegea:

  • Tu nu vezi ca patutul asta este pentru baietei? Ce caut eu sa dorm cu tine aici?
  • Pentru ca mami si tati au stiut ca intr-o zi barza o sa vina sa te aduca si pe tine, s-au dus si au cumparat un patut mare si frumos, in care sa incapem amandoi.
  • Pai sigur! Asta e patutul tau, pentru ca este de baietei. Eu sunt fetita, nu pot sa dorm aici, nu imi place. Eu vreau o patuta pentru fetite, care sa fie numai a mea!

Pana cand intr-o zi fratiorul le povesti parintilor toata cearta de peste noapte cu surioara lui. Si abia atunci mami si tati au inteles ce greseala au facut: patuturile pentru copii nu sunt toate la fel.

Oricat de mare si incapator ar fi, un patut pentru baietei nu este ceea ce i se potriveste si unei fetite. O fetita este mai delicata si are nevoie de… o patuta. Daca inca nu stii care este diferenta dintre un patut si o patuta, si cum sa alegi ce este mai bun pentru somnul copilului tau, atunci intra pe site-urile de specialitate si citeste cu atentie sfaturile specialistilor.