Patru idei creative pentru amenajarea ambientului personal

Patru idei creative pentru amenajarea ambientului personal

La inceputul acestui an baleiem intre adjectivele clasic, minimalist, avangardist si opulent, fiecare dintre acestea insumand un stil ce ar putea sa ne defineasca ambientul in care lucram sau ne odihnim. Iar pentru ca dumneavoastra aveti intotdeauna nevoie de recomandari pentru casa si gradina, ne-am gandim sa desfasuram pe indelete patru idei originale pentru o locuinta de vis.

Inspiratia exotica in propriul spatiu

design tropicalFie ca ne raportam la maniera in care alegeti sa va reamenajati gradina sau la noul design pe care doriti sa il implementati in cadrul spatiului interior, stilul „tropical” pare a avea de castigat in randul noilor tendinte. Pe de-o parte, ne confruntam cu un amalgam de culori saturate, luminoase, exuberante si pline de semnificatie. Galbenul ravisant, verdele primavaratic sau albastrul senin insumeaza doar trei tonuri coloristice gata sa aduca un plus de caldura si confort vizual in cadrul incaperilor din propriul apartament.

In plus, acestea sunt tonurile cromtice specifice junglei, unde vietuitoarele si plantele par a forma un intreg indescifrabil, insa captivant. Printre recomandarile noastre se numara covorasele pufoase in culori vibrante, tapetul peretilor intr-un imprimeu sugestiv pentru peisajul „tropical”, dar si mobilierul simplu si echilibrat. Mai mult decat atat, pentru o comuniune constanta cu natura alegeti ferestrele impozante, supradimensionate, precum si includerea plantelor vii in apartament sau in vila.

Minimalismul in cea mai pura forma a sa

Printre cele mai constante recomandari casa si gradina propuse de designeri se numara valentele design minimalistminimalismului pur, tradus prin includerea stricta a obiectelor de uz personal in spatiul propriu – zis. Mai bine spus, se renunta la intreg amalgamul de ornamente si decoratiuni netrebuincioase si se mizeaza preponderent pe corpuri ample de mobilier, pe cadre fotografice impozante, dar si pe o amenajarea geometrica a incaperilor.

De asemenea, spatiul exterior este eliberat de artificiile exuberante care indeplinesc un rol strict estetic, ele fiind inlocuite tot cu elemente desprinse din  natura: dovlecii somptuosi, crengi atent distribuite sau portiuni din penajul pasarilor. Spatiul amenajat dupa canoanele minimaliste invita la meditatie si relaxare absoluta, acesta fiind imbogatit cu materiale naturale, precum lana, bambusul sau pluta.

Opulenta tipic masculina

design masculinDesi ne-am obisnuit cu recomandari din aria barocului, anul acesta designerii ne propun elemente de mobilier definite de linii geometrice masculine, imprimeuri reci si decoratiuni statice realizate din materiale pretentioase. Sticla lucioasa se regaseste atat in structura corpurilor de iluminat cat si in ansamblul mobilierului avangardist, in timp ce metalele trecutului vibreaza sub pulsul ornamentelor generoase, ancestrale.

Intregul spatiu poate fi armonizat prin introducerea unor tesaturi luxoase, asa cum sunt pielea sau satinul – prima in randul canapelelor voluminoase, iar a doua in contextul draperiilor semi – transparente.

Versiunea romantica a noului clasic

design romanticDaca visati la un design „pudrat” – inspirat din cadrul basmelor, atunci ar trebui sa aruncati o privire asupra tendintelor romantice. Intreg ambientul poate capata o nota de atemporalitate si de luminozitate prin introducerea corpurilor albe de mobilier, prin refugierea continua in tonurile cromatice pastelate, dar si prin intermediul materialelor pufoase care pot acoperi patul, canapelele sau chiar structurile din lemn masiv.

Personalitatile cosmopolite pot miza, in plus, pe profilele decorative inspirate din arhitectura romantica, pe masutele confectionate din sticla deschisa la culoare sau pe tapetul cu reflexii sidefate.