Piata noastra politica cea de toate zilele

Dupa cum cred ca toti stiti de acum, suntem de vreo 2 saptamani in marea campanie electorala, atunci cand situatia denaturata transforma realitatea si asa vai de capul ei intr-o mare piata, iar dragii nostri compatrioti din politica se transforma subit si intr-un mod grobian in pietari. Ni se vand tot felul de legume (minciuni), fructe (promisiuni), care mai de care mai sclipitoare in ambalaj colorat, iar continutul este putred si mucegait. Avem dragii mei cititori o serie de pietari ce cred cu desavarsire (si uneori reusesc sa o faca pentru unii dintre noi) ca pot vinde castraveti gradinarului.

Ma aflu intr-o situatie in care cunosc indeaproape aceste tarabe ce iti fura privirea si mai ales rationamentul si pe papusarii ce incearca din rasputeri sa traga atele scorojite prinse de noi de-a lungul anilor nebuni de schimbari si recesiuni constante. Oare suntem chiar asa un neam de creduli si cu un efect de turma nemaintalnit de dezvoltat?… Poate ca da…Eu sper totusi ca dupa 23 de ani acusi de cand “Tatal” romanilor ne-a parasit cu cateva gloante in el sa fim mai dezvoltati mintal, democratic, occidental sau poate sper degeaba…

Ce ar fi daca nu am merge nici unul la vot, oare atunci ce va fi…Se va schimba ceva?…E o modalitate democratica si libera fara nici o urma de vulgaritate cand am spune sa va duceti toti in ……….. unde vreti voi, numai pe meleagurile noastre sa nu va mai vedem mutrele ca in teatru schimbandu-se in acte si personaje diverse. Am ajuns sa acceptam minciuna ca o realitate paralela atunci cand ne lovim puternic de un zid gros de refuzuri, frustrari…

Nu ii pun pe toti in aceeasi oala mare de smoala fierbinte…dar cred ca am destule motive sa cred ca daca padurea are si ea uscaciunile ei…noi am ajuns sa avem uscaciunea si nu padurea.

Cu ganduri mai bune si cu un optimism nebanuit, apolitic fiind, mi se rupe-n doua palaria de ce va fi dupa 10 iunie…sunt curios..de fapt, de ce sa mint, as pune pariu ca efectul de turma va merge si de data asta…poate va fi mai bine…poate nu…cine stie…poate vom alege si noi peste ani pe cineva capabil…dar nu aici, ci departe de granitele “tarii” unde visul american este batut la fundul gol de visul roman.

Asadar stimati cititori va urez alegeri placute…ma inclin cu respect si pana data viitoare numai bine!