Poezii pentru copii si oameni mari

Ca sa nu mai ramana mai prejos si de data asta, si sa-si ia in brate vreo corigenta la materia “Poezie”, Bibi s-a gandit sa prezinte niste extrase de poezii absolut inocente izvorate din mintea fecunda, si destul de matura pentru varsta lor, a unor copilasi de gradinita. Miscarea se vrea o riposta la fiorul liric de care e strabatut Animala`, proaspat autor pe blogul asta, fior revarsat spre marea placere a publicului ori de cate ori poetul da cu tarnacopul in filonul cu rezervoare de versuri. Asa ca, voila:

Poeziile fac parte dintr-un concurs organizat in Tetelia. S-au dat trei premii. Premiul III a fost adjudecat de catre Luminita C. Ariciu, de 9 anisori. Poezia se intuteleaza “Tata”:

Mama este profesoara
Concubinul – oengist
Se iubesc din seara-n seara
Ea-i cam curva, el cam trist
Pu pu puu
La la laa
Depresiv si onanist

Apoi, premiul II a mers pe merit la Lacramioara Ciocaness de 7 ani, cu poezioara intitulata “Mama”, atat de simplu si atat de cuprinzator:

Mama este muncitoare
Face placinte bune, alivenci si cu scovergi
Ghici aceasta ghicitoare:
Pupa-n p*la bosorogi
Ziua oameni face bine
La spital e cu halat
Noaptea face striptis, tarfa cu videochat!”

Coronita si premiul I au fost castigate de catre Emil Cangrena, care la doar 9 ani, dovedeste reale apetente pentru un viitor stralucit de liricist. Titlul e “Tatal meu e cel mai bun”:

Tata spala
Tata calca
Tata face mucenici
Harnic este cand munceste
Bazaie ca un bondar
Ati ghicit, mai dragi prieteni
Tata meu e poponar

Despre Tetelu v-am mai zis. Are un umor greu, care pica cam cu indigestie, mai ales daca ii sesizezi dedesubturile tragice de cele mai multe ori. Asa cum este cazul si cu poeziile astea. Pe de alta parte, are momente in care iti provoaca crize isterice de ras cu diaree. Pe urma, te opresti si cazi pe ganduri. In fine, editia completa de episoade din Jurnalul lui Tetelu se regaseste in intregime in editia print din Kamikaze, in fiecare miercuri la chioscuri.

Animala`, ai legatura…