Ars Urbana II, Iasi, 4-6 mai 2012

Sooo, dragii mei, a venit timpul sa pedalam mai intens cu promovarea unui eveniment special ce se va produce in Iasi, la inceputul lui mai. E un happening aflat la episodul II, primul s-a desfasurat acum 4 ani. Ars Urbana asta isi propune sa aduca si sa impleteasca impreuna toate elementele culturii Hip-Hop ( confundata des cu rap-ul, care este doar un gen de muzica din cadrul miscarii si culturii Hip-Hop ). La tarasenia din 4-6 mai vor fi 3 zile animate cu de toate: graffiti, breakdance, skateboarding, DJ-ing si MC-ing, plus doua concerte de referinta, unul pe 4 mai cand va presta Cumicu si unul pe 5 mai cand va veni Cedry2k. Treaba e buna. Avand in vedere, ca astfel de evenimente se intampla foarte rar in Iasi, toti cei interesati sunt asteptati sa fie prezenti in zona esplanadei de langa Mitropolie.

Pana atunci, am facut un fel de pod de flori cu baietii de la C.O.N.Tour, si am legat blogurile la acelasi alambic. Orice update va aparea acolo, va ateriza imediat si aici, pentru a va tine pe fir. Va las cu descrierea primei zile, realizata de subsemnatul:

Ca premieră absolută în Iaşi, vom beneficia în prima seară din seria de evenimente Ars Urbana de o prezenţă inedită, recte în persoana nimeni altuia decât Cumicu, MC-ul ce v-a livrat 3 albume tari si cât se poate de naturale, fără E-uri şi antioxidanţi în “Indifferent” , “În dulcele stil clasic” (2008) şi “Un nenorocit” (2010), bifează Iaşiul pentru prima oară cu prezenţa sa. Se va lăsa cu resturi carbonizate de microfoane, show-ul promite să fie incendiar ca terenul vostru preferat de baschet intr-o zi de vară.
Cumicu nu vine singur. Va răspunde la apel împreună cu Ais The Chef, sau mai bine zis, trupa 1,2 , plus băieţii de la Bătrânu Records adica DJ Wicked, Slick şi Ioaveax. Băieţii vin în haită la vânat de beat-uri şi la muşcat din versuri. Se anunţă asalt total în mulţime ca la Posada. În deschidere, mişcarea locală din Iaşi se va desfăşura liber la microfon. Urechile se vor încălzi pe prestaţiile celor de la Fraţii FF şi ODN Ozen, în timp ce Socez va mixa la platane de o să zici ca mâinile lui vor pluti ca Amazonul.
Seara cu muzica va succede unei zile pline in care vom vedea toate elementele culturii hip-hop la treabă. Grafferii cu mâini dibace vor zugrăvi tot felul de capodopere pe planşele special amenajate pentru graffiti, breaker-ii se vor învârti în cap ca trupa Simplu şi vor inventa tot felul de giumbuşlucuri ce ar face-o invidioasă şi pe Andreea Raducan, gimnastică pură la sol. Apoi, vor intra în scena DJ-ii ce vor freca la plăci ( dar nu plăci de bază ) , manipulând break-uri, beat-uri, cut-uri, scratch-uri şi rime.
Aşadar, se anunţă un eveniment de zile mari. Şi ce v-am descris mai sus se va întâmpla numai vineri. Toată lumea e invitată. E momentul ca şi Iaşiul sa pâlpâie mai cu vlagă pe harta de hip-hop din România.
Abonamentele pentru toate cele trei zile ale festivalului Ars Urbana costă doar 25 de lei. Biletele pentru concertul lui Cumicu & gasca costă 15 lei, în caz de vreţi sa veniţi doar la concert. Nebunia va începe de la 20:30.
Pace şi ne vedem pe zonă!”17