Pontul zilei: Brazi de Craciun pentru incaperile de mici dimensiuni

brad de craciun

Craciunul se apropie cu pasi grabiti si fiecare dintre noi incearca sa puna la punct toate detaliile pentru a se asigura ca va petrece o perioada perfecta a sarbatorilor de iarna alaturi de cei dragi. Unul dintre elementele nelipsite din perioada sarbatorilor de iarna este bradul de Craciun, traditia incurajandu-ne sa impodobim anual cate un brad in speranta ca Mos Craciun isi va lasa cadourile sub crengile sale.

Cei care locuiesc intr-un apartament par oarecum dezavantajati, majoritatea imobilelor de acest gen beneficiind de un spatiu de cele mai multe ori restrans. Nu-ti face griji insa, imaginatia umana nu cunoaste limite cand vine vorba de decor si amenajari interioare si iti ofera cateva variante pentru ca sa te poti bucura de un brad, fie el unul in ghiveci, desenat pe perete sau unul artificial.

1. Bradul desenat pe perete

Fie ca problemele financiare nu iti permit sa cumperi un brad natural sau pur si simplu esti o persoana mai extravaganta, care doreste sa se foloseasca la maxim de spatiul propriului camin, desenarea unui brad pe perete este o solutie demna de luat in calcul. Desi pare o idee destul de traznita, poti da curs imaginatiei si alaturi de micutii familiei tale poti incepe pictarea unui brad de Craciun direct pe perete.

Urmeaza forma clasica a unui brad, lipeste diverse elemente decorative, incearca sa-l pigmentezi in mai multe nuante si adauga-i instalatii electrice de Craciun, rezultatul estetic fiind cu siguranta unul deosebit, care va atrage multe priviri ale curiosilor.

2. Bradul de mici dimensiuni

Un brad frumos nu se traduce prin dimensiuni ridicate, un brad cu adevarat frumos trebuie ornat cu bun gust si amplasat intr-o zona care sa ii scoata in evidenta calitatile. Daca dimensiunea camerei nu iti permite sa cumperi un brad ceva mai inalt, mizeaza totusi pe un brad natural sau artificial de dimensiuni mai mici, pe care sa il poti pune pe mobila.

Ca idei de amplasare, un brad de maxim un metru poate fi amplasat atat pe masa din living, pe noptiera din dormitor, pe un scaun din dormitorul copiilor sau chiar pe un suport montat pe hol. Asigurati-va ca ii oferiti globulete, beteala si instalatii electrice care sa ii confere un plus de culoare.

3. Bradul de Craciun in ghiveci

Desi este o varianta ceva mai costisitoare, un brad de Craciun in ghiveci este ecologic si poate fi folosit pentru o perioada mai lunga de timp. Preturile pentru un astfel de brad pornesc de la 150 de lei si cresc in functie de dimensiuni, de calitatea ghiveciului sau de bogatia ramurilor.

Dupa ce l-ati folosit in perioada de Craciun, verificati detaliile aferente achizitionarii si incercati sa-l plantati in curtea casei sau in gradina bunicii de la tara, ingrijit cu atentie se poate maturiza destul de rapid.

Indiferent de solutia alea