Pretul mai mic

Exista undeva in codul genetic al romanului o structura de ADN care il programeaza la nivel subconstient sa vaneze reduceri. I-au ramas o serie de nostalgii probabil de pe vremea comunistilor de cand statea cu orele la cozi interminabile si negocia la sange marfurile livrate pe sub tejghea catre tanti Gherghina, cumatra de la alimentara de la parter.

“A te descurca” a capatat astfel o serie intreaga de conotatii noi odata ce acele vremuri s-au incheiat. Azi, aceeasi practica de a vana chilipiruri si de a scoate pretul cel mai bun posibil se mentine actuala. Romanul e gadilat serios la orgoliu atunci cand reuseste sa parafeze o intelegere comerciala din care considera a iesit castigat si in avantaj. Si, daca considera ca l-a si fraierit nitel pe tovarasul de tranzactii comerciale, multumirea sufleteasca isi ia avant si mai mult.

In ultimii ani au aparut si online diverse site-uri care opereaza cu diverse reduceri pentru o serie de produse si servicii. Sistemul functioneaza pe baza de vouchere si cupoane. Codul de pe voucher/cupon este introdus pentru a genera discount-ul si pentru a te bucura de serviciul/produsul ales cu o halca din pret eliminata.

Mirosind potentialul din mentalul colectiv romanesc, descris mai sus, site-urile respective au prins avant si au impanzit internetul si casutele de e-mail. Unii nu le dau atentie, altii mai intra ocazional din pura curiozitate, altii sunt la post ori de cate ori apare cate o ocazie. Aceasta goana dupa reduceri poate fi interpretata fie ca un hobby, fie ca un adevarat stil de viata.

Un astfel de site este si Fungroup. Aici poti gasi o gramada de “ghesefturi”, si poti ponta produse la pret micsorat. Alegi cand poti sa iti activezi voucher-ul, care poate fi folosit oricand in termen de 30 de zile de la activarea ofertei. Pe Fungroup, unele voucher-e se pot oferi ca si cadouri iar un singur utilizator poate achizitiona pana in 20 de voucher-e si poate folosi oricate in nume propriu. De la reduceri la pachetele de vacanta pana la iesit in oras la o pizza pentru un pret aproape derizoriu, plaja de optiuni ramane deschisa aici si acopera aproape orice domeniu e utilitate.