Primele 2 echipe din sferturile UCL

AC Milan si Benfica Lisabona au acces in ‘sferturile’ UCL

Veste teribila pentru presedintele reales al Rusiei, Vladimir Putin, cel care a trebuit sa asiste neputincios la infrangerea echipei cu care simpatizeaza, si anume Zenit St. Petersurg. Cu o victorie la limita din meciul tur, scor 3-2, rusii s-au aliniat constiincios in fata careului de 16m si au tinut-o intr-o distractie totala pe tot parcursul confruntarii cu Benfica, aceasta atitudine costandu-i, practic, biletul calificarii in sferturile Champions League. Minutele de prelungire pare-se ca le-au fost fatale, de vreme ce M. Pereira (45+1) si N. Oliveira (90+3) au doborat un Zenit care, ce-i drept, a plecat cu sansa a doua in aceasta partida.

Din sumedenia de pronosticuri pariuri, o buna parte din jucatori au ales cote cuprinse intre 1.66-1.70, atribuite ‘vulturilor’ portughezi, care au ciupit de cate ori a fost necesar pentru a transforma Zenitul intr-un mic starv fotbalistic, cu puternice accente dramatice.

Intr-o alta ordine de idei, cei care au stiut sa se foloseasca de unealta denumita pariuri live, mare le-a fost mirarea cand bookmaker-ii duceau cotele spre 2.50 (altele si mai mult) pentru calificarea Benficai, undeva prin a doua parte a primului mitan.

Cea de-a doua formatie calificata in sferturile Champions League, editia 2011-2012, este AC Milan. Sau ‘diavolul milanez’, daca doriti sa vorbim in continuare folosindu-ne de aceste mici porecle pe care le-au capatat echipele de-a lungul timpului.

4-0 in meciul tur pentru trupa condusa de Allegri si un neverosimil 3-0 pentru Arsenal la capatul primelor 45 minute, circumstante care ne asigurau ca vom avea parte de un spectacol total dupa pauza si, surprinzator sau nu, o posibila repetare a episodului din 2004, atunci cand SuperDepor zdrobea Milanul cu 4-0 ca urmare a unei prime manse incheiate cu un scor similar, 1-4! Nu a fost cazul, insa, experienta oaspetilor, coroborata cu oboseala si intr-o oarecare masura frica lui Arsenal din momentul parafarii celor trei goluri, spunandu-si cuvantul in cele din urma. Asadar, Benfica si AC Milan merg mai departe, urmand ca in aceasta seara semintele sa fie sparte, iar berea consumata, pe fondul altor doua optimi de finala: APOEL-Lyon si Barcelona-Bayer Leverkusen. Altfel spus, bucurati-va de fotbalul de cea mai inalta calitate!