Prioritatea instalarii unui aparat de aer conditionat

Desi pana acum ceva timp aceste aparate de aer conditionat erau vazute ca un lux, sau un moft pentru multi dintre noi, odata cu trecerea timpului si datorita evolutiei tehnologiei, a preturilor si a conditiilor meteorologice tot mai neprietenoase, acestea au devenit mai mult decat o necesitate pentru confortul nostru ambiental si starea nostra de odihna in special in noptile toride de vara.

Montarea unui asemenea sistem acasa poate avea consecinte benefice asupra sanatatii, starii mentale si a performantelor in munca ale unei persoane, mai ales fiind cunoscut faptul ca in aceasta zona a Europei, clima nu este una favorabila, fiind de tip continental excesiv, caracterizata in special prin veri calduroase, uneori insuportabile si ierni geroase, aspeccte care pot conduce la afectiuni semnificative ale sanatatii, daca in spatiile in care locuim sau ne desfasuram activitatea nu sunt conditii corespunzatoare din punct de vedere ambiental. Pentru batrani si persoanele care sufera de anumite afectiuni cardiace, o zi calduroasa este o reala amenintare asupra sanatatii, dar daca locuiesc intr-un spatiu cu temperatura constanta si umiditate controlata, pot trece mai usor peste aceasta provocare.

Conform studiilor s-a constatat ca intre temperatura dintr-o anumita incapere si starea de sanatate sau performantele in munca ale unei persoane exista o stransa legatura. Intr-un mediu mai cald, mai rece sau mai umed, performantele scad, iar starea de sanatate se inrautateste, motiv pentru care temperatura si umiditatea trebuie controlate.

O functie importanta a aparatelor de climatizare este ca nu indeparteaza doar caldura, iar folosirea lor rationala, fara excese, duce la prevenirea bolilor respiratorii, crizelor de astm si alergiilor, datorita reducerii semnificative a umiditatii, a polenului si prafului din aerul ambiental.

Pentru o incapere de pana la 15 metri patrati puteti utiliza un aparat de aer conditionat 9000 btu care va poate usura traiul, oferindu-va conditii de viata rezonabile si un grad de satisfactie pe care orice om, indiferent daca este unul comod sau nu, il poate avea de la mediul ambiental in care traieste sau isi desfasoara activitatea.