Regimul alimentar pe timp de vacanta

Regim de vacanta

Cu toţii asteptăm anotimpul verii, în care ne vom lua vacanţa bine meritată, pentru care am muncit tot anul. Totuşi, chiar şi în această perioadă, este recomandat să aveţi grijă ce produse consumaţi, deoarece poate apărea deshidratarea, supraalimentaţia şi multe alte probleme legate de consumul alimentelor. Desigur, sunteţi în vacanţă şi vreţi să consumaţi ceea ce doriţi, dar puteţi să faceţi acest lucru într-un mod inteligent, fără a vă pune în pericol sănătatea.

Consumă alimente bogate în calorii, dar acestea trebuie să fie în porţii mici. Astfel, îţi vei putea satisface poftele, dar vei avea parte, totodată, şi de energia necesară pentru a putea face faţă unei zile normale. Mai mult decât atât, restaurantele tind să ofere mult mai multă mâncare decât poate duce un om normal, fiind recomandată împarţirea mesei cu partenerul/ partenera sau cu un amic.

Ce mai trebuie schimbat?

O altă problemă cu care ne confruntăm în vacanţe este aceea că mâncăm într-un mod dezorganizat, fără a avea ore fixe. Încearcă, pe cât posibil, să te ţii de perioadele principale de masă dintr-o zi, cum ar fi micul dejun, prânzul sau cina. Totuşi, este bine să consumaţi mese dese, dar care să nu însumeze mai mult de 2.500 de calorii pe zi.

În plus, nu ezita să efectuezi exerciţii fizice, chiar şi în această perioadă de vacanţă. Pe lângă că vei avea un corp sănătos, efortul fizic măreşte nivelul anumitor hormoni din corp, făcându-te să te simţi mai bine şi, prin urmare, putând să te bucuri mai mult de aceasta perioadă. Mai mult, ai grjă asupra consumului de alcool, deoarece majoritatea băuturilor de acest gen sunt foarte bogate în calorii, putând ajunge, fără să vă daţi seama, la supraalimentare.