Bagajul indispensabil pentru un turist

Bagaj alimentar

Împachetează, întotdeauna, alimente bogate în calorii şi nutrienţi, cum ar fi conserve cu ton, diferite tipuri de sandwichuri, fructe, legume, unt de arahide, si aşa mai departe. Alimentele perisabile nu trebuiesc să fie ţinute la căldură mai mult de 2 ore, deoarece se pot dezvolta diferiţi microbi, ce pot pune în pericol viaţa. Este recomandat să aveţi o geantă frigorifică în care să vă puneţi toate alimentele pe care le-aţi luat în călătorie.

Atunci când mergi cu familia într-o călătorie lungă, să luaţi cu dumneavoastră săpun, deoarece, de obicei, din cauza căldurii din maşină şi a altor factori, pe mâini se pot depozita diferiţi microbi. Totuşi, cu doar puţină apă şi săpun, puteţi evita multe nepăceri.

Dacă doriţi să mergeţi pe un traseu de munte, este obligatoriu să aveţi o ladă frigorifică ce conţine multe alimente bogate în calorii. Nu trebuie să lipsească legumele şi fructele, deoarece acestea sunt surse naturale de vitamine pentru corp. Este recomandat să consumaţi minimum 2 litri de apă pe zi, dar, dacă depuneţi mult efort fizic şi temperatura este mai mare de 25 de grade Celsius, atunci această cantitate poate urca chiar şi la 5 litri.

Chiar dacă vi se pare ciudat să aveţi grijă la dieta dumneavoastră în vacanţă, acest lucru este cât se poate de normal. În perioada aceasta multe persoane se îngraşă şi dezvoltă diferite probleme de sănătate, din cauza dietei dezechilibrate pe care o au.