Alegerea mochetei in functie de stilul locuintei

Mocheta din apartament

Nu e nimic asemanator sentimentului unei mochete noi sub picioare.

O mocheta pufoasa constituie o suprafata perfecta pentru sesiunile de joaca ale copilasului tau, oferind confort instant si un grad optim de caldura, care sa il protejeze pe el si pe restul membrilor familiei impotriva frigului. Insa nu cumparati o mocheta in fiecare zi, iar din aceasta cauza alegerea potrivita s-ar putea sa va ridice anumite probleme.

Nu aveti idee de unde puteti incepe?

Tipul camerei

Fiecare incapere a casei serveste pentru un scop diferit, iar acesta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le aveti in minte in timp ce alegeti un covor. Cand vine vorba despre dormitoare, tesatura si gradul de caldura pe care il ofera reprezinta principalele cerinte de achizitie. Pentru camerele de copii veti cauta un covor moale, intr-o singura culoare, cu un design stimulant. In cele din urma, pentru camera de zi este recomandata o mocheta care rezista traficului intens, caci living-ul este o camera foarte folosita, atat de membrii familiei, cat si de invitati.

Culoare, design si stil de viata

Cu atat de multe modele, stiluri si culori disponibile, alegerea covorului potrivit chiar poate deveni o sarcina dificila. Primul lucru pe care trebuie sa-l retineti este faptul ca mocheta aleasa trebuie sa se potriveasca perfect stilului tau de viata si trebuie sa se integreze in apartamentul sau casa pe care o detii, atat din perspectiva esteticii, cat si a gamei de culori.

Trebuie sa iti spuna o poveste si sa iti complimenteze personalitatea„, spun specialistii in consultanta si montaj mocheta de la www.pardoseli-mocheta.ro.

Desigur, exista numeroase design-uri pe care le puteti alege, insa inainte de asta trebuie sa rapsundeti la cateva intrebari: Vrei o culoare care sa iasa in evidenta sau una care sa se amestece perfect cu restul culorilor din camera, fara sa faca nota discordanta? Vrei extravaganta si opulenta? Alege o mocheta cu motiv de marmura, beton sau piatra. Alege un model de mari dimensiuni, cu o suprafata pufoasa la atingere. Indiferent daca preferi modelele masive sau cele modern – minimaliste, cu siguranta vei gasi o mocheta de care sa te indragostesti.

Designul mochetei pentru fiecare stil de viata

Mochete de calitate se preteaza oricarui stil de viata, indiferent daca locuinta dumneavoastra este un paradis minimalist sau un paradis vintage. O mocheta Saxony este perfecta pentru o locuinta in care primeaza eleganta si rafinamentul. O mocheta Berber echivaleaza cu un plus de rezistenta, robustete si autenticitate, fiind perfect adaptata pentru zone in care exista trafic intens.  Pe de alta parte, un covor Shag – Pile este luxos, greu si adauga o atingere sofisticata si confortabila oricarei camere. Dupa cum s-ar putea spune, acest model este unul declarativ, care face o declaratie de design si stil.

Mocheta Twist este cea a carei fire sunt in relief, creand un efect ondulat. Daca nu va place sa vedeti urme pe mocheta din camera, atunci un model buclat cu textura densa este cel potrivit cerintelor voastre.