Vremea caniculara si pericolele sale

Caldura

Fie ca este vorba de un ciclu natural al temperaturilor pe glob, de perioada de maxima activitate solara ori in mod real de temuta incalzire globala, ne confruntam, din ce in ce mai des, cu temperaturi peste medie.

Cele patru anotimpuri ale zonelor temperate se transforma incet, dar sigur, in doua, o iarna si o vara prelungita. Vremea se schimba aducand cu sine diverse hazarde cu care in mod obisnuit populatia tarii nu se confrunta pe perioade atat de lungi. Pe acest site puteti verifica vremea in urmatoarele 15 zile.

Pericolele caldurii excesive

Prognoza meteo aduce in discutie codul portocaliu din ce in ce mai des, cod de discomfort termic pronuntat, dar care sunt de fapt pericolele?  Cand corpul se incalzeste prea rapid, ori atunci cand prea multe lichide si saruri se pierd prin transpiratie excesiva, temperatura corpului creste si astfel persoana ajunge la punctul critic in care diverse afectiuni legate de caldura excesiva o pot afecta.

Pericolul creste sau scade cu varsta, astfel ca cei mai afectati de hipertermie, termenul opus hipotermiei, referitor la momentul in care corpul se supraincalzeste peste pragul critic, sunt batranii si copii.