Ce efecte presupune expunerea excesiva la temperaturi mari?

Caldura si pericolele sale

Probleme ce pot aparea in urma expunerii excesive la temperaturi ridicate:

– Arsuri: pielea se inroseste si devine dureroasa la atingere, cazurile severe find insotite de basici, febra si migrene. Pentru amatorii de sendinte de bronz, este indicat sa se verifice prognoza meteo online, la tv sau pe site-uri si sa se evite periodele de temperatura maxima.

– Crampe: Expunerea la temperaturi ridicate pot provoca crampe musculare puternice, in special in muschii picioarelor ori ai abdomeniului, insotite de transpiratie abundenta.

– Insolatie: Aceasta se caracterizeaza prin transpiratie abundenta, insa rece la nivelul pielii, senzatia de ameteala, slabiciune, puls neregulat senzatie de lesin si voma. Acestea sunt simptome foarte serioase si in cazul in care se manifesta, persoana trebuie dusa imediat intr-un loc racoros, si aplicate comprese cu apa rece.

– Infarct sau accidente vasculate / comotii cerebrale: aceasta sunt conditii medicale extrem de severe ce necesita asistenta medicala imediata si transportul victimei la spital. Se manifesta de obicei prin temperatura corporala extrem de ridicata, puls rapid si neregulat si cel mai adesea pierderea cunostintei.

Pentru a evita toate aceste posibile hazarde este foarte important de urmarit buletinul meteo la fiecare iesire prelungita din casa pe perioada verii, aceste prognoze trebuie sa fie pentru zona respectiva si nu prognoze generale, astfel ca cetatenii Timisoarei, spre exempul, ar trebui sa verifice vremea pe 15 zile in Timisoara dar si temperatura la momentul respectiv, in cazul in care trebuie sa se deplaseze repetat la ore de maxima intensitate solara in acea perioada. Pe perioadele lungi de cod portacaliu este bine de evitat insa orice iesire de acest gen, mai ales pentru copii si persoane varstnice.