Rolul suplimentelor alimentare

suplimente alimentare

Cu siguranta, ai auzit de suplimentele alimentare. Este vorba de vitaminele nenumarate pe care ti le administra mama in copilarie, apoi in adolescenta, pentru a sustine organsimul, printr-o alimentatie adecvata.

In primul si in primul rand, suplimentele alimentare se iau atunci cand se asociaza cu un stil de viata sanatos, condus de o disciplina desavarsita din punctul de vedere al preferintelor in materie de mancare si alimente. Ceea ce conteaza este sa iei cate putin din toate, insa mai multe din ceea ce este mai bun, precum fructele, legumele, pestele, pastele, carnea, dar si duciurile, in cantitati moderate, in scop energetic.

Suplimentele alimentare, combinate cu produsele alimentare potrivite, te pot ajuta, in acelasi timp sa slabesti sau sa te ingrasi. Depinde de cantitatile administrate si de problema pe care o ai. Indicat este sa consulti un specialist in domeniu, de preferat, un nutritionist.

Stii cum se spune : ce-i prea mult, strica. Asadar, nu incerca sa exagerezi cu suplimentele alimentare, ci incearca doar sa respecti intocmai prescriptiile si indicatiile medicului sau ale nutritionistului, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Vitaminele, crescand in cantitati care depasesc normalitatea in organism, vor produce dezechilibre, chiar afectiuni ale corpului tau si diverse boli.

Suplimentele alimenatre se iau in cantitati limitate, asa cum spuneam, in timpul mesei de dimineata (care, apropo, este cea mai importanta, asigurand energia si vitalitatea unui om pe durata intregii zile) ori, daca nu este nevoie, doar in timpul anotimpului iarna. Totul depinde de indicatiile specialistului, caci automedicamentatia nu poate duce decat la adevarate dezastre, foarte diferite de rezultatele pe care le asteptai dinainte.

Programul de slabit nu se poate realiza de astazi pe maine, de tine sau de prietenele tale. Nu intotdeauana este bine sa asculti intocmai sfaturile dintr-o revista, de la cine stie ce nespecialist, asadar apeleaza la profesionisti si inarmeaza-te cu rabdare, vointa si multa incredere ca vei reusi sa faci ceea ce ti-ai propus !