Sa facem cunostinta cu Brasovul

brasov

Brasovul a fost cunoscut din totdeauna ca un centru comercial si cultural important. Prima atestare documentara a asezarii dateaza din 1235, cand ”Corona”  este inscrisa in ”Catalogus Ninivensis”. Brasovul, asa cum il stim astazi, ia fiinta la inceputul secolului al XIII-lea; vechi asezari romanesti dezvoltandu-se si devenind orasul cel mai important din Tara Barsei in sec XIV.

Mestesugarii si breslele formate de acestia l-au transformat intr-un centru comercial dar si cultural.

Sec. XIX si dezvoltarea industriala transforma Brasovul intr-un nod feroviar la fel de important. Numarul de locuitori creste substantial, Brasovul interbelic avand parte de o dezvoltare puternica, cu caracter preponderent industrial, transportul si comertul completand aceasta ramura.

Astazi, Brasovul numara 505442 locuitori la nivelul judetului, dintre care 227961 persoana locuiesc in Municipiul Brasov. Populatia de sex feminin este majoritara, bineinteles :) Industria nu mai este, poti observa doar ramasite ale unor colosi de odinioara… Uzinele Tractoru, Roman, Hidromecanica. Incetul cu incetul, pe locurile lor cresc mall-uri, hoteluri si parcari supraetajate.

Dincolo de date istorice, cifre si calcule, pentru mine Brasovul reprezinta contopirea unor civilizatii, istorii si obiceiuri. Sasi, romani, secui… toti laolalta au trait si crescut un oras frumos, lasat mostenire noua. Pentru pastrat, pretuit si iubit!