Sfaturi utile pentru mamici!

rechizite

Venim in ajutorul mamicilor, incercand sa prezentam pe scurt o lista de cateva articole (nu neaparat din cele clasice) care nu ar trebui sa le lipseasca celor mici atunci cand merg la scoala.

Iata cateva articole spre care sa va indreptati atentia atunci cand plecati la cumparaturi derechizite scolare.

In capatul listei de cumparaturi se gaseste, fara doar si poate, ghiozdanul scolar. Cateva sfaturi de care ar fi bine sa se tina cont: un rucsac foarte bine compartimentat; un ghiozdan cu bretele buretate; sa fie confectionat din material reflectorizant, pentru asigurarea sigurantei pe strada. Optati pentru un ghiozdan cat mai rezistent, pentru a putea cuprinde caiete, carti, instrumente de scris etc.

In cazul in care nu optam pentru un ghiozdan gata echipat, este musai sa achizitionam si o cutiuta pentru sandvich si un sac/ geanta pentru sport.

Jocurile de creatie – deosebit de importante pentru relaxare, dupa o zi grea de scoala. In plus, seturile de creatie au avantajul de a-i dezvolta latura creativa. Cu ajutorul acestora, copiii vor putea sa-si creeze propriile bijuterii, haine pentru papusi, vase decorative, decoratiuni, personaje din povesti, vrajitoare, papusi, roboti, motociclete si multe altele.

Optati pentru etichete – isi dovedesc utilitatea atunci cand copilul dumneavoastra are un articol de scoala similar cu al altui coleg. Folositi etichete pe care sa treceti numele intreg al copilului si pe care le veti lipi pe ghiozdan sau pe cutia pentru sandvich; vor fi evitate astfel eventualele neintelegeri intre colegii de clasa.

Materiale/ carti de studiu, si aici ne referim la dictionare, atlase, elevii avand astfel foarte usor acces la informatii suplimentare.

O cutie pentru sandvich si o sticla cu apa sunt indispensabile pentru elevi, iar aici nu mai este nevoie de nicio explicatie suplimentara.

Un ceas de mana este de asemenea un articol util pentru cei mici. Cel mai important: acesta trebuie sa fie cat mai confortabil la purtare, iar modelul il poate alege el insusi.