Termopanele- economie si eleganta in acelasi timp

termopane

Ma gandeam la o comparatie intre doua mai tipuri de geamuri, geamuri pe care le folosim toti la case, vile, garsoniere sau apartamente. Stateam si ma intrebam, oare de cand n-am mai vazut un geam normal, obisnuit si mi-am raspuns in acelasi timp: De foarte multa vreme. Poate ca suna a introducere stupida, insa eu la altceva ma gandesc. Ma gandesc la faptul ca din ce in ce mai multa lume a inteles ca se merita toate acele preturi termopane care pentru suspiciosi, nu pareau deloc justificate.

Astfel am ajuns la concluzia ca lumea a inteles in mare, ca inlocuirea geamurilor normale cu termopane, inseamna in primul rand bani castigati dar si eleganta oferita exteriorului locuintei dumneavoastra.

Bani castigati? Cum adica bani castigati? Va spun eu. Inlocuind geamurile clasice cu termopane. Termopanele sunt cu pana la 70% mai eficiente decat geamurile clasice. Cel putin asta spun cei care au demonstrat cu masuratori lucrul acesta. Dar pentru convingerea voastra, e nevoie de ceva argumente solide. Ei bine, asta o sa si fac.

In primul rand, ganditi-va la profilul PVC din care sunt construite geamurile. Ganditi-va ca sunt ansamblate cu precizie de ceas elvetian, cu ajutorul celor mai performante masinarii in domeniu. Aici nu exista cuie, nu exista canale. Exista doar profil imbinat si lipit perfect etans. Urmeaza sticla, la fel de impresionanta. Groasa, alcatuita din 3 straturi de sticla cu spatiu intre ele, spatiu in care este bagat un gaz incolor pentru a spori transferul de energie intre interior si exterior, este prinsa perfect etans in profilul PVC. Pe marginile acesteia, sunt prinse bucati de cauciuc taiate cu finete si precizie, pentru a preveni patrunderea chiar si a celui mai mic fir de aer. Sa nu mai vorbim de sistemele de inchidere care sunt intradevar create pentru o etansare perfecta a tuturor componentelor geamului.

Vorbim apoi de eleganta, care va conta foarte mult in aspectul exterior al casei voastre. Si iata acum, de ce ar trebui sa inlocuiti acum geamurile clasice cu termopane. Pentru ca avantajele fata de cele clasice, sunt intr-adevar covarsitoare.