Top 10 piese romanesti in 2013

Ultima bucata din topul de pe 2012. La partea romaneasca, noutatile se misca cu cateva viteze in urma fata de ce se intampla in State, e si normal, de fapt, ca lucrurile sa decurga asa. Oricum, am zis sa mai tai din prezentari, ca nu intereseaza pe nimeni bucatelele mele de opinie vis-a-vis de fiecare artist in parte. Fara alte zorzoane, apasam pe play si sa lasam sa se incalzeasca difuzoarele.

De pe “O Sa-ti Placa”

1) Raku – Fratele

De pe “Rasaritul Apus”

2) Criss Blaziny – Apus Ep. 9 (Cu Catalin de la Coma)

De pe “Dragos V-o Da”

3) Dragonu – Muzica naste monstrii

De pe “Preludiu` lui Teleaga”

4) Aforic – Aeroportu` Tomis-Nord (cu Criss Blaziny)

De pe “Identitate”

5) Cedry2k – Extreme

De pe “Opunem Rezistenta”

6) Grupul De Rezistenta – N-ai de ce

De pe “Universal”

7) C.I.A. – De-aia scriu

De pe “Elemente Instabile”

8) Carbon – Poezia celor care (cu Stress si Flou Rege)

De pe “Balanta”

9) nWanda – Solitudine(cu Carbon)

De pe “Evolutia”

10) Tranda – La lume din nou (cu Spike si MefX)

Sau mai pe scurt. Dragonu e inca pocait, fuge de legale ca dracu` de tamaie si propovaduieste din amvon. Criss Blaziny a compilat o elegie muzicala dedicata lui Barbie. Raku continua sa sondeze experimental, de zici ca e un fel de Andre 3000 autohton. Grupul de Rezistenta au un soi de superioritate in atitudine, nefondata prin ce produc, in fine. Cedry2k si-a agatat microfonul in cui, si-a tras un teren prin Muntii Buzaului si se retrage sa practice agricultura sustenabila. C.I.A. tin in continuare balansul intre muzica “accesibila” si muzica “originala C.I.A.”. nWanda a scos capul in sfarsit, dar nu reuseste sa se calibreze la nivelul celorlalti din Facem Records. Bine, ceilalti in afara de Aforic, care o arde extraterestru mai departe si nu prea impresioneaza cu nimic. Carbon a fost in flama creativa anul asta, doua albume solo plus Haarp Cord, bine Carboane, chiar mi-a placut despre tine. Tranda ramane la fel de praf, cu unele scapari inspre mai bine.

Cam atat. Enjoy! De maine ne reintoarcem la subiecte grele, de hernie de disc. Nu v-am mai incantat de mult cu din astea. Stiu ca va era dor.