Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

implant dentar

Una dintre cele mai intalnite probleme stomatologice serioase este pierderea dintilor. Fie ca pierderea dintilor este cauzata de o trauma sau de o afectiune a tesutului de sustinere a dintelui (parodontoza), implantul dentar este cea mai moderna metoda folosita in cabinetele stomatologice. Un implant dentar realizat in mod profesional poate rezolva in mare masura problema, atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

Lipsa unui dinte poate fi o problema serioasa care-ti va afecta viata de zi cu zi. Au fost realizate studii de specialitate care au concluzionat evidentul : pierderea unuia sau mai multor dinti are efecte negative asupra starii de sanatate psihica a pacientului. Totusi, solutia exista, interventia stomatologica si realizarea de implant dentar. In era moderna, un implant dentar, realizat cu ajutorul celor mai noi tehnologii din industria stomatologica, poate fi comparat cu un dinte natural : vei putea consuma orice alimente si vei putea zambi din nou cu incredere.

Avantajele unui implant dentar

Un implant dentar este superior puntilor dentare si protezelor dentar atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Un implant dentar bine realizat arata si se comporta ca un dinte natural. In cazul inlocuirii dintilor prin proteza sau punte, tesutul dur se pierde, facand imposibila realizarea de implant dentar in cativa ani de la aplicare. In cazul realizarii implantului dentar, pierderea osoasa este redusa, sau chiar inexistenta. Un implant dentar modern stimuleaza regenerarea naturala a tesutului dur din jurul radacinii. Faptul ca nu necesita prelucrarea altor dinti este de asemenea un avantaj al implantului dentar.

Dezavantajele unui implant dentar

Chiar daca un implant dentar este executat cu cele mai noi tehnici, acesta nu poate fi considerat mai bun decat un dinte natural. Nu apelati la implant dentar decat daca nu mai exista alte solutii.

Alternative : ai intr-adevar nevoie de implant dentar?

Daca in urma pierderii unui dinte din cauza cariilor sau a traumei fizice singura alternativa la realizarea de implant dentareste puntea dentara (solutie mai putin rezistent dar si mult mai ieftina), in cazul in care suferi de o boala a tesutului de sustinere a dintilor (parodontoza) poti evita implantul dentar daca urmezi un tratament revolutionar (stimularea regenerarii tesutului de sustinere folosind tehnica Gingival Protect). Acest tratament pentru parodontoza si-a dovedit eficienta in toata lumea, este foarte sigur pentru pacient si nu implica interventii chirurgicale. In plus, a fost descoperit si patentat de un medic stomatolog din Romania.