Trei moduri pentru a avea o minte linistita

Trei moduri pentru a avea o minte linistita

1. Incetinire.

Incepeti-va ziua cu ceea ce faceti mai intai in dimineata lenta. Acest lucru va face mai usor si mai natural sa mentineti un ritm mai lent si sa va concentrati pe ceea ce faceti pentru restul diminetii. Iar inceperea zilei tale in felul acesta te va impiedica de multe ori sa intri in propriile tale bucle de gandire care provoaca griji, furie sau tristete.

In plus, a face ceva intr-un mod calm si relaxat este adesea cel mai rapid mod de a face ceva bine. Si, desigur, puteti incetini ceea ce faceti in orice moment al zilei dvs. pentru a va reda mintea la ceea ce face corpul vostru.

2. Spune-ti: Acum sunt …

Imi spun adesea asta in tacere in minte: acum sunt X. Si X ar putea fi ca ma spal pe dinti. A spala vasele. Facand o plimbare si ascultand sunetele din jurul meu.

Doar reamintindu-mi acest lucru imi ajuta mintea sa nu mai rataceasca si imi readuce atentia asupra acelui lucru pe care il fac chiar acum si nimic altceva.

3. Intrerupeti-va gandurile + reconectati-va rapid cu aici si acum.

Daca esti un cititor obisnuit, atunci stii ca imi place sa folosesc un cuvant sau o expresie pentru a stopa criticul interior. Acest lucru functioneaza bine pentru revenirea si la momentul prezent. Cand te vei prinde plecand undeva in trecut sau viitor cu gandurile tale, atunci – in mintea ta – striga: STOP! Sau: Nu, nu, nu, nu mai coboram pe acel drum!

Apoi, imediat dupa ce ai intrerupt aceste ganduri, iti gasesti drumul inapoi in momentul prezent, fie concentrandu-te doar pe ceea ce se intampla in jurul tau chiar acum cu toate simturile tale – privelisti, sunete, mirosuri si asa mai departe – sau prin concentrandu-va 100% pe respiratiile care intra si ies din corp.