Trei sfaturi utile in alegerea hainelor pentru copii

site cu haine de copii

Pentru publicul matur vestimentatia intruchipeaza o maniera excelenta prin care iti poti infatisa cu naturalete personalitatea. Chiar daca nu v-ati gandit niciodata la acest lucru, micutii vostri sunt captivati de anumite articole de imbracaminte, iar din aceasta cauza ar fi interesant sa le cereti si lor opinia. Bineinteles, puteti adopta alternativa discutiilor referitoare la preferintele in materie de moda in masura in care acest lucru este posibil, nu doar pentru a va asigura de faptul ca micutul va purta hainuta respectiva cu placere, ci pentru ca este deosebit de important sa va cunoasteti in cele mai mici detalii copilasul.

Asadar, exista o perioada mai degajata in care nu veti intampina restrictii estetice din partea copilasului, insa aceasta se termina in jurul varstei de 5 – 6 ani, moment in care copii incep sa aiba un cuvant de spus in organizarea propriei garderobe. Si totusi, care sunt sfaturile specialistilor in momentul in care vine vorba despre alegerea hainutelor pentru bebelusi, prescolari sau scolari?

1.Nu va incumetati sa achizitionati haine care nu va conving prin calitatea lor. Desi copilasii cu varste fragede isi modifica inaltimea si greutatea destul de frecvent nu trebuie sa porniti de la aceasta premisa si sa le cumparati haine slab calitative. Chiar daca va aflati adesea in cautarea unor asa -zise „chilipiruri”, mare atentie la articolele vestimentare ca nu expun un material prietenos cu pielea micutului.

De obicei, tesaturile sintetice interfereaza cu pielea sensibila a acestora, provocand un acut sentiment de disconfort in momentul in care sunt purtate la joaca sau la scoala. Alte initiative care in peisajul occidental cunosc un succes rasunator sunt reprezentate de achizitia hainelor din magazinele second hand sau de pe un site cu haine de copii, ultima dintre acestea fiind din ce in ce mai utilizata si in Romania. Cumparaturile online ne ofera multe avantaje de ordin practic, singurul impediment fiind acela de a cunoaste intr-o maniera precisa dimensiunile copilasilor nostri.

1. Incercati sa nu le oferiti micutilor haine lipsite de confort si mobilitate. In aceasta categorie intra deopotriva hainele prevazute cu o sumedenie de accesorii care pot deveni periculoase la joaca, exemple elocvente fiind snururile sau panglicile foarte lungi, precum si puloverasele cu nasturi fragili care se pot desface. Copilasii care nu au atins inca varsta de un an au tendinta de a introduce in cavitatea bucala o sumedenie de articole minuscule care le pot pune in pericol integritatea, asa ca dumneavoastra trebuie sa va luati toate masurile de siguranta pentru a-i proteja corespunzator.

In plus, evitati sa investiti in piese vestimentare care sunt cu doua sau trei numere mai mari, indiferent de calculele avantajoase pe care vi le-ati facut in avans. Chiar daca in plan financiar aceasta pare o strategie castigatoare, cei mici nu se vor simti prea confortabil in compania acestor hainute, care nu doar ca nu sunt estetice, dar le mai si restrictioneaza mobilitatea.

3.Ultimele sfaturi se raporteaza la alegerea tesaturilor in conformitate cu sezonul in care va aflati. In momentul in care temperaturile din termometre ating 20, 25 de grade Celsius indreptati-va doar catre acele materiale care lasa pielea sa respire, oferind confort si un sentiment constant de lejeritate. Chiar daca intuitia va indeamna sa le adaugati micutilor un cardigan sau un hanorac in plus, incercati sa ganditi din perspectiva subiectiva si veti ajunge rapid la o concluzie unanima: disconfortul termic.

De asemenea, odata cu instalarea zilelor friguroase inlocuiti si dumneavoastra articolele vestimentare din matase, canepa sau bumbac cu unele confectionate din lana sau tweed. Totusi, inainte de a investi intr- o piesa vestimentara confectionata din lana asigurati-va de faptul ca micutul nu este alergic la aceasta tesatura pretentioasa, iar daca raspunsul nu este unul favorabil indreptati-va rapid care o alternativa mai blanda cu pielea sensibila, precum casmirul.