Videoclipurile din muzica pop

beyonce

Si mesele sunt sexy. Dintotdeauna s-a stiut ca sexul se vinde si se vinde bine.Tocmai in virtutea acestui fapt vedetele pop (americane si nu numai) au abandonat orice pudoare pentru a vinde hituri si albume.

Se discuta, in zilele astea, despre cateva videoclipuri noi, lansate pe piata, ale unor vedete foarte celebre, care apar in aceste videoclipuri cu putine haine pe ele, ca si cum hainele ar lipsi.

A aparut pe Internet, recent, un videoclip de-a lui Enrique Iglesias filmat in 1999. Regizorul videoclipului fu, atunci, David LaChapelle si, pe notele melodiei Sad Eyes, Enrique apare obsedat de o fata de pe un chat erotic, cu care, mai apoi, se gaseste in pat complet dezbracat.

Se suspecteaza ca atunci casa discografica nu ar fi permis difuzarea imaginilor, deoarece erau prea explicite si daunatoare pentru reputatia lui Enrique, dar de cateva zile circula pe Youtube: sa fie oare asta o strategie de marketing? De atunci au trecut 10 ani si se pare ca videoclipurile cu tendinte hard sunt, de fapt, la moda.

Lady GaGa este o dovada vie: videoclipul Paparazzi incepe cu ea “intretinandu-se” cu tanarul Alexander Skarsgård (vampirul Eric din seria “True Blood”), schimbandu-si intre ei gesturi nu chiar inocente. In aceste zile a fost lansat noul videoclip al lui Lady GaGa Video Phone, in duet cu Beyoncé. Cele doua artiste promit “artificii” senzuale, chiar daca sunt imbracate in alb.

In zilele astea va aparea, pe ecranele televizoarelor, si ultimul clip al lui Rihanna Russian Roulette, care, dupa cum sugereaza titlul, vorbeste de jocuri stranii de moarte si frica.

E adevarat ca videoclipurile vedetelor pop reprezinta imaginea cu care acestea isi vand hiturile, dar dupa cum se pare, fara scandal si senzualitate, nu sunt luate in considerare. Eu ma intreb: pentru a face muzica buna, e nevoie sa te dezbraci?