Hemoroizii sunt caracterizati de o senzatie de arsura, mancarime si durere in regiunea anala. Acestia pot fi prezenti atat pe partea interna cat si cea externa a cavitatii anale.
Hemoroizii interni, de multe ori duc la sangerari nedureroase si trebuie sa fie tratati de catre un specialist din domeniul medical, deoarece acestea pot avea mai multe cauze care stau la baza, inclusiv cancer.
Hemoroizii externi sunt caracterizati printr-un nod dureros umflat in jurul anusului, si prezinta stare de disconfort, mancarime si durere.
Majoritatea persoanelor care prezinta aceste afectiuni, se plang de o senzatie de satietate si constipatie. De cele mai multe ori fisurile anale sunt confundate cu hemoroizi. Multe persoane ignora fisurile anale gandindu-se ca sunt hemoroizi, atunci cand, in realitate, ele pot fi mult mai grave si extrem de dureroase.
Vindecarea fisurilor anale dureaza mai mult timp decat vindecarea hemoroizilor.
Hemoroizii sunt o afectiune comuna in randul populatiei si are mai multe cai de atac. Multe dintre aceste cai de atac includ schimbari in dieta si alte optiuni naturale. In cazuri mai grave, medicul proctolog va poate recomanda interventia chirurgicala. Una dintre cele mai frecvente metode pentru a scapa de hemoroizi este de a introduce in dieta zilnica fibre si apa. Pentru un nivel adecvat de fibre, trebuie sa incercati cel putin 5- 6 portii pe zi, pe baza de fructe si legume. Acest lucru duce la evitarea constipatie, motivul cel mai des intalnit ce sta in spatele afectiunilor hemoroidale. De asemenea, aveti nevoie sa consumati 8- 10 pahare de apa pe zi. Alimentele picante si grase din alimentatia zilnica, trebuie inlocuite cu cereale integrale, seminte de in, etc in scopul de a introduce fibre in dieta.
In afara de schimbarile alimentare, medicii recomanda cel putin 30 minute de exercitii fizice in fiecare zi, pentru a regulariza tranzitul intestinal.
Pentru tratarea hemoroizilor externi se poate recurge la folosirea cremelor de musetel si galbenele care calmeaza, vindeca si reduc durerea asociata cu mancarime. Baile calde, sunt de asemenea, recomandate pentru cei care sufera de hemoroizi, pentru a ajuta la ameliorarea durerii. In unele cazuri, mai ales pentru hemoroizi interni, care sunt deosebit de durerosi, medicul recomanda metode speciale pentru tratare. Cauterizarea prin fascicule laser este un remediu modern pentru tratarea hemoroizilor. Tehnica laser este o tehnica nedureroasa care inchide complet hemoroizii prolaps. In cazul hemoroizilor interni trombozati, poate fi efectuata o interventie chirurgicala ce elimina pana la 95% din hemoroizi. Cu toate acestea, in afara de chirurgie si tratamente adecvate, trebuie sa se implementeze schimbarile in dieta si stilul de viata.