Amenajarea incaperilor unui apartament de mici dimensiuni

amenajarea apartamentului

Stim ca majoritatea celor care locuiesc la bloc se confrunta cu problema spatiului, multe apartamente dispunand de doar cateva zeci de metri patrati care se impart in living, dormitoare, bucatarie, baie si hol. Spatiul este unul destul de restrans si singura modalitate de a evita efectul de incapere aglomerata este o amenajare facuta cu mult stil.

Daca suprafata totala a apartamentului vostru nu depaseste 45-50 de metri patrati, specialistii in amenajari interioare ne recomanda utilizarea unor culori deschise pentru pereti, piese de mobilier si elemente de decor interior. Cea mai buna varianta ar fi albul, insa cum nu toti reusesc sa perceapa aceasta culoare ca atare, puteti folosi la fel de bine nuante deschise de galben, albastru sau verde. Nici culoarea crem nu ar fi de neglijat, aceasta nuanta inspirand un confort deosebit si un aer de clasicism.

Cum amenajam o bucatarie mica?

Apartamentele de mici dimensiuni vin la pachet cu bucatarii de cele mai multe ori de doar 6-8 metri patrati. Asigurati-va ca ii oferiti o culoare care sa ii ofere un aspect placut si orientati-va catre electrocasnice de mici dimensiuni, care sa nu ocupe prea mult spatiu. Mobilierul ramane piesa de baza pentru orice bucatarie iar in situatia de fata se recomanda sa consultati un magazin de mobila la comanda, in acest mod avand posibilitatea sa integrati perfect corpurile in cei cativa metri patrati disponibili.

Lumina este o alta problema a unei bucatarii mici, fereastra avand o dimensiune care nu reuseste sa aduca prea multa lumina naturala la interior. Puteti evita neplacerile cauzate de lipsa luminii prin instalarea unor spoturi luminoase care nu vor aduce doar un plus de lumina in incapere, ele vor avea si un rol decorativ deosebit.

Idei de amenajare a unui dormitor de mici dimensiuni

Este mai mult decat categoric ca trebuie sa renuntati la patul clasic, de mari dimensiuni, acel element de mobilier care ocupa extrem de mult spatiu si devine inestetic. Alternative la celebrul pat de mijloc se gasesc, cea mai facila metoda fiind de a vizita un magazin de mobila, specialistii de acolo indrumandu-va fie catre un pat rabatabil, un pat suspendabil sau chiar catre celebra canapea extensibila.

Ultima incapere insa nu si cea din urma este baia. Multi dintre noi acordam o atentie sporita acestui spatiu si aceasta idee este una cat se poate de corecta, un om petrecand cel putin o ora in fiecare zi in baia proprie. Spatiul restrans aduce de la sine renuntarea la cazile clasice sau chiar la cele de dus, acestea putand fi inlocuite cu scurgeri direct in podea. Daca dusul poate fi delimitat prin renuntarea la cadita, puteti sa mizati pe o chiuveta si un vas de toaleta de mici dimensiuni insa extrem de practice. Adaptand putin si aspectele de ordin cromatic, aveti posibilitatea sa aduceti baia voastra la un standard estetic si practic extrem de inalt.