O masina noua inseamna mai multe batai de cap?

Alarme auto

Criza economica a adus numeroase probleme majoritatii locuitorilor Romaniei, cele mai afectate fiind persoanele care au ramas fara un loc de munca sau cele ale caror venituri au scazut extrem de mult si au ajuns in incapacitatea de a-si mai achita ratele bancare sau chiar facturile la utilitati.

Cu toate acestea, industria auto romaneasca este intr-o continua ascensiune, Dacia sau Ford fiind producatori care se pot lauda cu venituri cel putin la fel de ridicate ca in perioada de dinaintea acestor turbulente economice. Nici populatia nu pare a renunta la achizitia unor autovehicule, programele Rabla oferindu-le discounturi substantiale pentru orice marca de masina noua cumparata.

In momentul de fata, putem spune ca proprietarii de masini noi sunt intr-un numar mult mai ridicat decat in anii precedenti, masinile second hand cazand putin in dizgratia soferilor datorita numeroaselor probleme de ordin tehnic. In vederea achizitiei unei masini noi, un sofer trebuie sa ia la cunostinta atat datele tehnice ale autovehiculelor vizate cat si informatiile privind prima inmatriculare, un proces tot mai anevoios datorita birocratiei si a timpului pe care trebuie sa-l pierdem in vederea obtinerii tuturor actelor.

Daca sunteti unul dintre fericitii proprietari ai unui autovehicul nou si va doriti sa-l inmatriculati fara a pierde prea mult timp pe la cozile ghiseelor, puteti apela la firmele specializate in inmatriculari auto, persoane delegate realizand in proportie de 95% intregul dosar pentru dvs.

Acte necesare in vederea primei inmatriculari

  • cerere completata de solicitant in vederea inmatricularii;
  • original si copie a cartii de identitate a autovehiculului;
  • original si copie dupa dreptul de proprietate al partii solicitante asupra autovehiculului;
  • original si copie dupa cartea de identitate a proprietarului;
  • fisa de inmatriculare completata de proprietar cu datele personale – trebuie sa mergeti la Fisc pentru a obtine viza;
  • copie dupa asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru daune produse in accidentele rutiere precedente;
  • daca autovehiculul are ca provenienta o tara din Uniunea Europeana, este necesar sa mergeti la vama ca sa obtineti o dovada de efectuare a tuturor formalitatilor de import pentru inmatricularea temporara – copie legalizata sau original;
  • dovada platii taxei de prima inmatriculare;
  • decizia privind taxa de mediu si dovada de plata – sunt eliberate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF).
  • dovada platii pentru certificatul de inmatriculare;
  • procura speciala.

Daca solicitantul inmatricularii autovehiculului este o persoana juridica, este necesara o vizita la Serviciul de Inmatriculari auto pentru a depune actele de provenienta a societatii: denumire, sediu, reprezentant(copii).

Odata depuse toate actele, se va analiza dosarul si vi se vor restitui actele in original abia dupa ce au fost comparate cu copiile. Ultimul act restituit este cartea de identitate a autovehiculului, acesta revenind in mainile proprietarului odata cu numerele si certificatul de inmatriculare.