ARTISTII FAC LUCRURI TRAZNITE – EPISODUL IX: OZZY OSBOURNE

Cand Motley Crue s-au combinat cu Ozzy Osbourne in `84 sa o puna de un turneu, aia de la Crue au rasuflat in sfarsit usurati ca au gasit un tovaras de drum, pliat perfect pe obiceiurile lor, mai ales pe partea cu excesul de stupefiante. Tommy Lee isi aducea aminte mai tarziu, cum s-au oprit ei la un hotel din Florida, dupa ce au stat trezi toata noaptea, de au drojdit si si-au inzapezit narile cu Ozzy. Legenda spune ca chefliii au zarit o adunatura de furnici langa autocar, si pe cand aia de la Motley Crue se holbau cu neincredere, Ozzy a sarit afara si a tras rapid pe nas un sir de furnici nevinovate. Cica erau delicatese…

Insa, in majoritatea timpului, Ozzy balota chestii mai “lipicioase” decat furnici. Dupa cum a recunoscut, a prestat cu succes in aria alcoolismului si a dependentei de droguri pentru vreo 40 de ani si e la fel de surprins ca oricine altcineva ca a putut sa reziste si ca a supravietuit. Cand a fost dat afara din Black Sabbath in `79, s-a incuiat de unul singur, pentru vreo trei luni, intr-o camera de hotel ca sa isi inece amarul in droguri si alcool. Probabil era chitit sa respecte vorba aia cu “De-abia astept sa-mi moara pula ca sa ma pot concentra pe bautura” sau ceva. S-a adunat el cumva si a reusit sa-si incropeasca o cariera solo fructuoasa dar tot a mai deraiat de pe sine cateodata. Undeva, pe la inceputul anilor `80, se zice ca s-a pisat pe niste monumente din Alamo, a fost arestat si i s-a pus interdictie sa mai puna piciorul in San Antonio, Texas. Tot pe-atunci, era cat pe-aci sa-i faca felul sotiei sale, Sharon, cand era mai high decat in mod normal.

Pana cand a inceput sa apara pe sticla, in reality show-ul despre familia lui, The Osbournes, in 2002, s-a parut ca i se stersese mare parte din nebunie si dezmat. Insa, urmele lasate de patru decenii de depravare n-aveau cum sa ramana invizibile. In timpul episoadelor, s-a putut observa un Ozzy cam neinteligibil in vorbire si aproape surd.

Aaaa, aproape uitasem. A mai decapitat un liliac viu cu dintii, in timpul unui concert. Asta asa de desert la articolul asta despre peripetiile lui.