ARTISTII FAC LUCRURI TRAZNITE – EPISODUL VIII: GUNS N` ROSES

Valul de trupe din anii `80 din L.A. a avut niste reprezentanti proeminenti care si-au facut o cariera din a arata ca niste degenerati ca la carte. Un fel de generatie degenerata. Vioara intai de-aici a fost trupa Guns N` Roses. Insa, spre deosebire de colegii de promotie, macar astia de la GNR s-au balacit in droguri cat s-au balacit, dar pe urma si-au revenit si au devenit oameni seriosi. Odata ce a venit succesul masiv, Axl Rose, bunaoara, a agatat drogurile grele in cui, insa a avut destule experiente cu coana Heroina si chiar daca i-a zis pa la duduie, asta nu inseamna ca s-a calmat de tot. Inclinatiile sale naturale inspre baut masiv, furie si nebunie nu s-au diminuat.

Slash insa s-a tinut de treaba. Povestea intr-un interviu ca oricat de multa hero procura, tot avea impresia ca nu-i destul. Isi termina portia rapid si pornea furibund sa faca rost de stocuri noi. Apoi, pe cand se aflau in turneu in Japonia, chitaristul Izzy Stradlin, indrumat fiind de ordinul direct dat de managerul turneului sa scape de orice narcotice avea ascunse in chiloti si sosete, s-a gandit el cum sa faca si capsorul lui inteligent i-a livrat ideea sa inghita toata rezerva de heroina detinuta. Bineinteles, urmarea a fost ca a stat in coma pentru 96 de ore. Basistul, Duff McKagan, a dus consumul pe culmi asa de inalte incat pancreasul sau n-a mai rezistat si a explodat, pur si simplu in semn de protest, lasandu-l cu arsuri interne de gradul trei. OMFG, OMFG.

Dar faza cea mai crancena a patit-o Steven Stradlin, care a fost uschit din trupa pentru ca era prea rupt in gura si sedat ca sa mai poata sa-si exercite meseria. S-a plans omul dupa aia ca din cauza matrasirii lui, GNR n-au mai sunat la fel si ca sound-ul a fost stricat ireparabil. De-a lungul celor 22 de ani de-atunci, Stradlin n-a mai facut altceva decat sa mai apara din cand in cand pe la stiri, cand mai erau prezentate chestii si amanunte despre GNR, intotdeauna in calitate de om trecut prin dezintoxicare si “curat”, chipurile, ceea ce nu era cazul daca e sa analizezi comportamentul si infatisarea lui in momentele alea.